Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO) - Gym op Stoel

Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO), bij voldoende deelnemers 

Elke dinsdag.

Het bewegen, soepel houden van het lichaam (en geest) en sociaal contact daar draaien de lessen hoofdzakelijk om. Door meer te bewegen blijven mensen langer vitaal en is er minder zorg nodig. Dit betekent dat mensen langer zelfstandig blijven wonen, langer eigen regie houden en meer plezier in het leven houden. Meer bewegen voor ouderen is een gezonde keuze.

De lessen worden gestart met een basiswarming-up met allerlei oefeningen in de zaal zodat de spieren losser te maken. Daarna starten wij met afwisselende oefeningen voor het gehele lichaam (armen, benen, heupen, buik, schouders en rug). Daarnaast komen er balans- en coördinatieoefeningen aan bod die voor u als senior ook heel belangrijk zijn. Als laatste worden de bekkenbodemspieren getraind.  Deze oefeningen kunnen zowel zittend als staand gedaan worden en is afhankelijk van uw eigen fitheid.

Na 45 minuten gymnastiekoefeningen gaan we met z’n allen gezellig een kopje koffie of thee drinken dus worden de sociale contacten ook nog geactiveerd en dat vinden wij ook heel belangrijk.

Docente: Lia Hulsen

Kom vrijblijvend kijken op een van de dagen. Wilt u zich aanmelden, dan is dit mogelijk op de locatie zelf via de docente of via Bijeen.
Tijdens schoolvakanties zijn er geen lessen.

Datum

dinsdag 3 oktober 2023

Tijd

11:00 tot 12:00 uur

Prijs

€ 60,00 per halfjaar

Locatie

Patronaat

Nieuwkuijksestraat 106
5253 AJ
Nieuwkuijk

Organisatie

Bijeen