Gehandicaptenparkeerplaats

Als u gehandicapt bent en u kunt uw auto moeilijk voor uw deur parkeren, dan kunt u bij de gemeente een aanvraag voor een eigen gehandicaptenparkeerplaats indienen. 

Voorwaarden 

Om in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerplaats moet u aan de volgende voorwaarden voldoen: 

  • U bezit een Europese gehandicaptenparkeerkaart (bestuurderskaart).
  • U heeft geen parkeergelegenheid op eigen terrein. 
  • De parkeerdruk in de omgeving van de woning is dusdanig dat regelmatig parkeren in de directe omgeving van uw woning vaak niet mogelijk is. De gemeente beoordeelt of hier in uw situatie sprake van is.

U komt niet in aanmerking voor een gehandicaptenparkeerplaats, als u alleen een passagierskaart (P) heeft. 

Door de aanleg van de parkeerplaats mag de verkeersveiligheid en het doelmatig gebruik van de weg niet in het gedrang komen. 

Aanvragen

Voldoet u aan bovenstaande voorwaarden, dan kunt u de gehandicaptenparkeerplaats aanvragen via de website van de gemeente Heusden. Aan het aanvragen van een gehandicaptenparkeerplaats zijn geen kosten verbonden. 

> Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen 

Bij de aanvraag stuurt u een kopie van uw gehandicaptenparkeerkaart en het tenaamstellingsbewijs (deel I b) van de auto mee. 

Aanleg parkeerplaats

Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, wordt het gereserveerde parkeervak aangelegd. Hierbij worden de volgende voorzieningen aangebracht: 

  • Een gemarkeerd parkeervak
  • Een verkeersbord met daaronder een kentekenbord met uw kenteken
Wijziging

Als u een andere auto heeft gekocht en het onderbord van uw gehandicaptenparkeerplaats wilt laten wijzigen, dan kunt u dat aan de gemeente doorgeven.  

> Doorgeven wijziging onderbord gehandicaptenparkeerplaats