Sport en bewegen

Regelmatig bewegen draagt bij aan een goede gezondheid en een goede conditie van het hart, bloedvaten en de longen. Daarnaast zorgt regelmatig bewegen op de langere termijn voor een goede werking van de hersens.

Het is belangrijk om elke dag minimaal een half uur matig intensief te bewegen, vooral omdat wij in vergelijking met andere Europeanen veel van onze tijd zittend doorbrengen. Dat betekent dat volwassenen minstens 150 minuten per week matig intensief moeten bewegen. Denk daarbij aan wandelen en fietsen verspreid over diverse dagen. Daarnaast is het belangrijk om minimaal twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten te doen. Ouderen doen er goed aan om dit te combineren met balansoefeningen.

Minder zitten

Naast regelmatig bewegen is het ook van belang dat u niet te veel zit, zowel op het werk als thuis. Probeer nooit langer dan twee uur achter elkaar te zitten en sta elk half uur even op om de benen te strekken en in beweging te komen. Onderzoek heeft aangetoond dat te lang en te veel zitten niet goed is voor je gezondheid.

Meer informatie

Meer informatie over sport en bewegen vind je op de volgende websites

> Landelijk loket gezond leven
> Website Alles over sport