Voorzieningen om mobiel te blijven

Wanneer u voor een korte tijd een hulpmiddel zoals een rollator of rolstoel nodig heeft, dan kunt u daarvoor terecht bij de thuiszorgwinkel. U kunt daar hulpmiddelen huren of kopen.

Als u een hulpmiddel huurt, wordt dat vaak vergoed door de zorgverzekering. De thuiszorgwinkel moet dan wel een contract hebben met uw zorgverzekeraar. Of dat zo is, kunt u bij de thuiszorgwinkel navragen. 

Het kan ook zijn dat u langdurig een rolstoel nodig heeft, omdat u moeite heeft om zich te verplaatsen in en om huis of als u op pad wilt. Bent u door ouderdom, ziekte of handicap niet meer mobiel, dan biedt mogelijk een scootmobiel uitkomst. U kunt een rolstoel of scootmobiel kopen of huren. Kopen heeft als voordeel dat u zelf het meest geschikte hulpmiddel kunt uitkiezen.  

> Thuiszorgwinkels in de buurt

Hulp nodig?

Als u niet in staat bent om zelf een rolstoel of scootmobiel te kopen, kunt u zich melden bij Bijeen. Wij kijken dan samen met u wat voor u een goede oplossing is. Komt u in aanmerking voor een hulpmiddel zoals een rolstoel of scootmobiel, dan neemt vervolgens onze aanbieder Medipoint contact met u op.  

> Bijeen, telefoon: (073) 78 201 78 / e-mail: info@bijeenheusden.nl 

Eigen bijdrage

In de meeste gevallen moet u een eigen bijdrage betalen voor uw hulpmiddel. Alleen wanneer u een rolstoel krijgt op basis van de Wmo, dan hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. 

> Meer informatie over eigen bijdrage