Hulp en advies bij financiële problemen

Moet je voor langere tijd rondkomen met weinig geld? En kom je daardoor in de problemen? Bijeen is er voor hulp en advies.

Je wordt meteen geholpen

Bij het Geldzakenspreekuur kun je terecht voor korte vragen over geld en je administratie. Je wordt meteen geholpen. Ook kun je vragen stellen over brieven en formulieren. Bekijk hier waar en wanneer het spreekuur is.

Samen een plan maken

Soms is er meer nodig. Sociaal werkers van Bijeen kunnen dan helpen om samen een plan te maken. We kijken dan ook of er andere dingen aan de hand zijn in je gezin of huishouden. Als dat nodig is, werken we samen met de gemeente, de woningbouwvereniging of andere organisaties waar jullie mee te maken hebben.

We kijken ook of je aanspraak kan maken op regelingen die je inkomen verhogen, zoals zorgtoeslag of huurtoeslag. Wil je weten welke regelingen er allemaal zijn in Heusden? Je vindt ze hier >

Andere vragen waar we mee kunnen helpen:

  • inzicht krijgen in je financiële situatie
  • leren rondkomen met je inkomen
  • meedenken over oplossingen
  • de invloed van financiële problemen op jezelf en je omgeving
  • ondersteunen bij het weer actief worden in de samenleving

Hulp voor ondernemers en ZZP'ers

Ben je ZZP’er of heb je een eigen bedrijf en heb je financiële vragen of zorgen? Neem dan contact op met Theo Lauwers van Over Rood: theo@overrood.nl, 06 531 16 237 of www.overrood.nl.

Helpt ondernemers in zwaar weer en het aantal noodgedwongen bedrijfsbeëindigingen terug te brengen.
www.155.nl 

Tijdens de persconferentie van 26 november 2021 kondigde het kabinet een uitbreiding van financiële steunpakketten aan. Klik hieronder om naar de website van de Rijksoverheid te gaan voor meer informatie. 

> Website Rijksoverheid financiële regelingen

Heeft u een eigen bedrijf en behoefte aan financiële ondersteuning? Dan kunt u in sommige gevallen in aanmerking komen voor de regeling Besluit Bijstand voor zelfstandigen (Bbz).

> Klik door naar de website van Baanbrekers