HomeProfessionalsContact

Nieuws

Jaarverslag Leerplicht gemeente Heusden

- Verzuim door leerlingen sneller melden en verbetering van de registratie van 18 tot en met 22 jarigen zodat er beter zicht komt krijgen op voortijdige schooluitval. Die maatregelen neemt de gemeente Heusden om verder schoolverzuim tegen te gaan. Dat blijkt uit het jaarverslag Leerplicht van de gemeente Heusden, dat begin november verscheen.

Lees meer

Medipoint nieuwe leverancier Wmo hulpmiddelen

- Medipoint B.V. wordt vanaf volgend jaar in de regio Meierij de nieuwe leverancier voor de levering en onderhoud van Wmo hulpmiddelen. Het gaat hierbij om onder andere rolstoelen, scootmobielen en driewielfietsen.

Lees meer

Het Vrijwilligershuis opent zijn deuren in Heusden

- Vrijwilligerswerk speelt een belangrijke maatschappelijke rol in onze samenleving. Voor burgers is vrijwilligerswerk een belangrijke schakel om mee te doen in de samenleving, langer thuis te blijven wonen en eenzaamheid te verminderen.

Lees meer

Mensen met een arbeidsbeperking kansrijker dankzij banenafspraken

- Met de Participatiewet wil de overheid meer mensen met een arbeidsbeperking aan werk helpen bij reguliere werkgevers. Werkgevers hebben zich bij die doelstelling aangesloten door af te spreken dat uiterlijk in 2026 landelijk 125.000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een reguliere baan hebben. Dit zijn de zogenoemde banenafspraken.

Lees meer

Hulp bij het Huishouden zoals het hoort

- Hulp bij het Huishouden is sinds de invoering van de nieuwe Wmo in januari 2015 een veel besproken onderwerp. Veel gemeenten brachten bij cliënten het aantal uren terug of maakten er zelfs een algemene voorziening van. Onlangs deed de Centrale Raad van Beroep uitspraak over de rechtmatigheid van deze maatregelen.

Lees meer

Daginvulling Die Heygrave van start

- Zorgvuldig zet mevrouw Papenburg de gekleurde cijfers op het bordje. Ze mag als eerste uit en legt meteen drie twaalven op tafel. Samen met drie anderen speelt ze een potje Rummikub. Nog wel een beetje onwennig, want na vijf jaar in Haarsteeg zit het groepje voor het eerst in Die Heygrave in Vlijmen.

Lees meer

Slimme samenwerking biedt Anne een mooie toekomst

- Samen met inwoners van de gemeente proberen de medewerkers van Bijeen de zorg of ondersteuning te organiseren die nodig is. Dat leidt soms tot opvallende, niet alledaagse oplossingen.

Lees meer

Vertrouwenspersoon sociaal domein Heusden

- Vindt u dat u onheus bejegend bent door Bijeen of een van haar medewerkers dan kunt u een beroep doen op de vertrouwenspersoon sociaal domein.

Lees meer

Gratis speelgoed bij Speelgoedbank

- Heeft u kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 en maakt u gebruik van de Heusdenpas of de Voedselbank? Dan kunnen uw kinderen bij Speelgoedbank Waalwijk eenmaal in de 2 maanden iets van speelgoed uitzoeken.

Lees meer

Vanaf nu Wmo-ondersteuning via de Oogvereniging

- Het huishouden doen, de post lezen of boodschappen doen: anno 2015 bekijkt de gemeente per persoon of iemand daar hulp bij kan krijgen. Daarbij wordt nadrukkelijk een actieve rol van de cliënt zelf verwacht. Vanaf nu kunnen mensen met een visuele beperking of doofblindheid hiervoor gratis Wmo-ondersteuning krijgen via de Oogvereniging.

Lees meer

Geef uw mening over deze informatie

Help ons deze website beter te maken

Heeft u opmerkingen over deze informatie? Laat dan hier uw mening achter.

Let op: in dit formulier kunt u alleen opmerkingen plaatsen over de website. Heeft u een vraag over uw persoonlijke situatie of zoekt u hulp? Neem contact op met uw gemeente.

De gegevens van dit formulier worden verstuurd naar websiteleverancier Elkander. De gemeente kan de gegevens inzien. Elkander of de gemeente kan contact met u opnemen over uw bericht, maar is hiertoe niet verplicht.

Reageert u op een pagina met organisatiegegevens, dan wordt uw bericht ook doorgestuurd naar deze organisatie.

Velden met een * zijn verplicht.

Hoe zou u de bruikbaarheid van de informatie beoordelen? *

Heeft u de informatie gevonden die u zoekt? *

Selecteer een of meer van de onderstaande opties

Mag de webbeheerder contact met u opnemen over uw beoordeling?

De webbeheerder kan alleen contact met u opnemen, als u uw gegevens invult