Groenbrigade Geerpark

Door samen in de kruidentuin te werken groeien en bloeien ook de mensen!’

In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan verschillende Heusdense initiatieven centraal. Allemaal met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken. We nemen je graag mee in het verhaal van de ‘Groenbrigade’ uit het Geerpark in onze gemeente.

Geerpark is een jonge en groene nieuwbouwwijk in Vlijmen. In het hart van deze nieuwe wijk ligt het park met daarin de boomgaard en kruidentuin. Daar ontmoeten we Peter en Maria van de ‘Groenbrigade’, een van de werkgroepen van Buurt Bestuurt Geerpark. Deze groep vrijwilligers onderhoudt de boomgaard en kruidentuin, ook onderhouden ze de groene wand die een eindje verderop in het Geerpark staat. In de kruidentuin kunnen bewoners van Geerpark, als vrijwilliger van de Groenbrigade, meehelpen met het planten en verzorgen van de tuin en kruiden die er staan. Naast het zaaien mogen de vrijwilligers natuurlijk ook de kruiden oogsten om daar vervolgens de meest heerlijke gerechten mee op tafel te toveren. Maria is zo’n vrijwilliger die regelmatig in de kruidentuin te vinden is voor het wieden van onkruid en andere klusjes. ‘’Soms vraag ik andere vrijwilligers om lekker mee te doen. Als je samen in de grond aan het wroeten bent, ontstaan er vaak de mooiste gesprekken.’’ Peter Wagenaar, de kartrekker van de Groenbrigade, vult aan: ‘’Op deze manier leren inwoners elkaar kennen en zoeken ze elkaar buiten de kruidentuin ook eens op. Het vergroot hun sociale contacten én ze zijn fijn en nuttig bezig in en voor de wijk. Je ziet dat, naast de kruiden, ook de mensen groeien en bloeien in het Geerpark’’.  

Doe jij ook mee?

Buurt Bestuurt Geerpark is een groep inwoners die samen zaken in de wijk oppakken en zo zorgen voor verbondenheid en een vitale en sociale wijk. Wil jij als inwoner van het Geerpark ook meedoen? Spreek iemand in de kruidentuin dan eens aan of meld je via de website van het Geerpark.

De coalitie Kom Erbij Heusden wil eenzaamheid bespreekbaar maken onder inwoners. Het is belangrijk dat mensen de signalen leren herkennen en zelf ook actie ondernemen zodat we samen eenzaamheid kunnen terugdringen.