Training signalering eenzaamheid

Eenzaamheid is overal, ook binnen jouw club of vereniging. Als je weet dat iemand eenzaam is, dan kun je daar extra op letten. Maar wat zijn de signalen? En als je vermoedens hebt, hoe breng je dit dan ter sprake? Kom in actie en volg de lokale training!

Graag nodigen wij de vrijwilligers van jouw club/vereniging uit voor een interactieve training voor het signaleren en het bespreekbaar maken van eenzaamheid.

Movisie, hét landelijk kennisinstituut op het gebied van onder andere eenzaamheid, verzorgt de training. Hoewel het onderwerp zwaar lijkt, is het een luchtige training met veel interactieve onderdelen waardoor je zelf actief aan het denken wordt gezet. Je verlaat de training met een zelf geformuleerde opdracht met als doel: Klein gebaar voor jou, groot verschil voor de ander.

De training is op donderdag 4 november van 19:30-21:30 uur en is te volgen op het gemeentehuis in Vlijmen of digitaal via Zoom. Voor beide opties moet je je aanmelden via info@heusden.nl onder vermelding van ‘Training eenzaamheid’.

Let op: voor de bijeenkomst in het gemeentehuis geldt een maximum aantal deelnemers en volgen wij de landelijke richtlijnen waarbij wij uw coronatoegangsbewijs scannen.