Activiteiten tijdens Wereld Alzheimerdag

Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. De gehele week vraagt Bijeen Heusden samen met de werkgroep Dementievriendelijke Gemeenschap (DVG) aandacht voor dementie. Er zijn verschillende activiteiten en bijeenkomsten. In dit overzicht vind je ze allemaal. 

20 september ondertekenen samenwerkingsovereenkomst   

Tijdens een besloten bijeenkomst in de Mand in Vlijmen ondertekenen diverse organisaties uit de gemeente Heusden een samenwerkingsovereenkomst. In deze overeenkomst staat dat zij er alles aan doen om te komen tot een Dementievriendelijke Gemeenschap in Heusden. Dit doen we door het hele jaar diverse activiteiten neer te zetten. Meer informatie hierover volgt. 

21 september Vera Snels

Op 21 september van 14.00 tot 15.30 uur komt Vera Snels, projectleider technologie bij Dementie Thuis, informatie geven over “domotica thuis” (huisautomatisering). De bijeenkomst vindt plaats in de Mand in Vlijmen. Deelname is gratis. aanmelden is verplicht. Dit kan via het Aanmeldpunt van Bijeen Heusden: 073 782 01 78 of info@bijeenheusden.nl

21 september Judith de Laat

Judith de Laat is schrijfster van het boek 'Vergeet me'. Op 21 september komt zij in de bibliotheek van Drunen (Rooseveltstraat 32) vertellen over haar boek. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur. Gratis toegang, aanmelden via https://bibliotheekheusden.op-shop.nl. Let op: maximaal 40 personen.

22 september filmvertoning 'The Leisure Seeker'

De werkgroep Dementievriendelijke Gemeenschap (DVG) vertoont met de Seniorenraad Heusden (SRGH) en de Seniorenschool Heusden een romantische tragikomedie. Een bejaard koppel vlucht weg van hun betuttelende kinderen die zich zorgen maken over hun vader met dementie en hun fysiek zwakke moeder. Na de film is er gelegenheid om vragen te stellen en drinken we samen een kopje koffie. Waar? Cultureel Centrum de Voorste Venne in Drunen. Hoe laat? 13.30 tot 16.00 uur. Deelname is gratis, aanmelden verplicht via info@seniorenschoolheusden.nl of 06 117 60 048.

23 september Alzheimercafé Heusden

Het Alzheimercafé Heusden heeft lang niet kunnen plaatsvinden door corona. We hopen op 23 september van 20.00 tot 21.30 uur weer samen te komen in de Hop bij het St. Janshof. Mocht dit onverhoopt niet door kunnen gaan, dan laten we dit tijdig weten. Omdat het op 21 september Wereld Alzheimerdag is, hebben we Niels Kollenburg uitgenodigd voor een optreden.

Oproep voor basisschoolleerlingen in de gemeente Heusden

Vind jij dichten leuk? Doe mee met onze dichtwedstrijd over dementie. De opdracht is: schrijf een gedicht van minimaal vier regels over dementie. Je mag je geschreven gedicht in de brievenbus doen bij Bijeen in Drunen (Raadhuisplein 16) of opsturen. Vermeld op de envelop 'gedichtenwedstrijd' en vergeet op het gedicht niet je naam en telefoonnummer te vermelden. De wedstrijd sluit op 20 september. Veel succes!