Dinsdag 16 maart ging een groep Bijeen-medewerkers de straten van Elshout op om te peilen hoe het met de bewoners gaat. Houdt iedereen het nog vol? Lopen mensen ergens tegenaan en is er behoefte aan ondersteuning? Ook werd er gevraagd of er mensen zijn die juist een helpende hand willen bíeden. De actie van Bijeen werd door alle Elshoutenaren enorm gewaardeerd. Duidelijk was dat veel mensen behoefte hadden aan een luisterend oor. Dat boden de Bijeen-medewerkers natuurlijk! 

Bij het bezoeken van de bewoners in Elshout viel al snel op dat veel mensen in Elshout al vrijwilligerswerk doen in hun persoonlijke netwerk. Zo spraken we een mevrouw die altijd coupeuse was geweest en nu mensen helpt met het breien van dassen. Ze heeft er tijdens corona wel 60 gemaakt! Hartverwarmend. Velen helpen tijdens corona hun kinderen door kleinkinderen op te vangen of ze staan als mantelzorger klaar voor mensen. Ook ontmoetten we mensen die actief waren in lokaal vrijwilligerswerk zoals de Heemkundekring. 

Leg de drempel lager
Een oud raadslid benoemde: "Het is goed als je mensen bereikt voordat er veel problemen zijn, zodat de drempel naar het zoeken van hulp lager is. Aan een weg moet onderhoud zijn, maar je moet niet wachten tot het niet meer gaat. Mensen moeten over een drempel worden geholpen als ze hulp nodig hebben."

Bijeen-tasjes
Tijdens de rondgang door Elshout deelden we zo'n 40 Bijeen-tasjes uit. In deze tasjes zat onder meer informatie over Bijeen en waarvoor mensen bij ons terecht kunnen. Iedereen nam het tasje gewild aan. Bij het praatje dat we maakten, bleek dat veel mensen Bijeen al kennen en zelfs onze aankondiging op Facebook hadden gezien. Ook kennen ze ons van berichtjes in de krant. Heel fijn om te merken! 

We hebben nog niet bij alle huizen kunnen aanbellen dus we willen binnenkort graag onze bezoekjes hervatten! Het was in ieder geval een geslaagde actie.