E-learning Mantelzorg in Balans

Als mantelzorger zorg je voor een naaste die ziek is of een beperking heeft. Dat doe je met liefde en toewijding. Maar denk je er ook aan dat je zélf gezond en in balans blijft? Die balans is vaak lastig te vinden, en daarom biedt Bijeen een gratis e-learning speciaal voor mantelzorgers aan. Een e-learning is een online cursus, eventueel aangevuld met online bijeenkomsten. 

De coronamaatregelen zorgen ervoor dat fysieke ontmoetingen en cursussen voor mantelzorgers niet door kunnen gaan. Helpende handen van familieleden en mensen uit de buurt vallen soms weg. De consulenten van Steunpunt Mantelzorg Heusden, Lara van Heist en Marion Arends, gingen op zoek naar het antwoord op de vraag: wat hebben mantelzorgers nu nodig?

Wat leer je tijdens de cursus?

Bij de e-learning Mantelzorg in Balans gaan we onder meer in op de onderwerpen draagkracht en draaglast, gevoelens (h)erkennen, grenzen leren aangeven, verlies, rouw en hulp en steun leren vragen. De online cursus is een combinatie van theorie, opdrachten, filmpjes en je krijgt een eigen set kaarten voor het thema 'Bordje vol'.  De online bijeenkomsten zijn extra; je hoeft hier niet aan mee te doen als je dat niet wilt. Zowel de cursus als de bijeenkomsten zijn gratis.

Wanneer?
De e-learning vindt plaats op donderdag 4 maart, 18 maart, 1 april, 15 april, 29 april en 20 mei van 15.00 uur tot 16.30 uur. 

Meer weten en aanmelden?
Voor meer informatie over de e-learning Mantelzorg in Balans kan je contact opnemen met Bijeen Heusden, via 073 782 01 78 of info@mantelzorgheusden.nl. Direct aanmelden kan ook.

Bekijk hier de flyer >