In de maand mei organiseert GGD Hart voor Brabant een aantal interessante webinars vol met tips. Hieronder hebben we de aankomende webinars voor je opgesomd. Wil je eerdere webinars terugkijken? Dan kan dat via onderstaande link.

> Terugkijken eerdere webinars

Somberheid en stress bij jongeren nemen toe. Dit komt niet alleen door de huidige coronasituatie en de maatregelen. Maar bijvoorbeeld ook door de grotere prestatiedruk en hoge sociale verwachtingen die jongeren voelen. Herken je dit ook bij je zoon of dochter? Hij of zij is niet alleen. Een op de drie jongeren kampt met druk om te voldoen aan de verwachtingen van zichzelf of anderen, zoals ouders en docenten. Zou je meer willen weten over hoe je deze klachten bij je kind kunt herkennen en/of hoe je hiermee om kunt gaan? In dit webinar proberen we antwoorden te geven op de vele vragen die je als ouder kunt hebben. Bijvoorbeeld: Wat is somberheid of een dip? Hoe beïnvloedt Corona mijn zoon/dochter? Mijn zoon/dochter zegt dat hij/zij depressief is! Wat is dat? Wat doe ik nu? En op welke signalen kan ik letten? Klik hieronder op link om je aan te melden.

> Aanmelden webinar 18 mei

De afgelopen weken zijn er onder deze titel webinars geweest over verschillende onderwerpen. We hebben bijvoorbeeld informatie gekregen over hoe we het beste in beweging kunnen blijven, maar ook hoe we zo gezond mogelijk kunnen eten in corona-tijden. Daarnaast hebben we geleerd hoe belangrijk voldoende slaap en ontspanning is, en wat je welbevinden voor rol kan spelen bij hoe je je voelt. Tijdens de webinars zijn er veel vragen gesteld. Hier willen we tijdens dit webinar op ingaan. Heb je zelf ook nog vragen? Geef dit dan aan in het aanmeldformulier of stel ze in de chat tijdens het webinar. Klik hieronder op link om je aan te melden.

> Aanmelden webinar 20 mei

Veel kinderen of jongeren gamen weleens. Voor de meeste is het een leuke hobby die ze nu vaker beoefenen, omdat ze meer thuis zijn dan normaal. Gamen is een vorm van ontspanning voor veel kinderen en een manier om in contact te blijven met vrienden. Tijdens dit webinar neemt Harry Hol van Bureau Jeugd en Media je als ouder (van 9 14 jarigen) mee in de wereld van populaire (online) games, de functie die gamen vervult en vertelt hij meer over de positieve en leerzame kanten en de gevaren en risico’s van gamen. In dit webinar geeft pedagoog Anke van den Brand tips en tools. Voor ouders met kinderen in groep 6, 7 of 8 en klas 1 en 2 van de middelbare school.  Klik hieronder op link om je aan te melden.

> Aanmelden webinar 26 mei