Eerste Meedenkers in Heusden ontvangen Diploma

Aanbod onafhankelijke ondersteuning uitgebreid met getrainde vrijwilligers.
Om mensen te helpen hun zorgvraag concreet te maken en op zoek te gaan naar oplossingen zet gemeente Heusden Meedenkers in. Dit zijn vrijwilligers die onafhankelijk meekijken met mensen die daar behoefte aan hebben. Op dinsdag 14 februari ontving de eerste groep van vijf vrijwilligers hun diploma uit handen van wethouder Peter van Steen in buurthuis De Stulp, Drunen. Hiermee is  het project ‘Meedenkers’ officieel van start gegaan in de gemeente Heusden.

Meedenkers
Als inwoners zorg of ondersteuning nodig hebben, komt er vaak heel veel op hen af. af.  Welke voorzieningen zijn er? Hoe vraag je die aan? Met welke regelingen krijg je te maken? Om inwoners daarin onafhankelijk te ondersteuning te bieden, is het project ‘Meedenkers’ gestart. Meedenkers weten de weg naar de juiste zorg, weten uit de waslijst aan mogelijkheden de juiste te kiezen en zijn onafhankelijk in hun advies.

De groep Meedenkers in gemeente Heusden heeft er vanaf 14 februari vijf getrainde vrijwilligers bij.

‘We zien in andere gemeentes dat het inzetten van getrainde vrijwilligers goed werkt’, aldus Stepanie Simons die het project Meedenkers namens Bijeen begeleidt. ‘Doordat we weer vijf getrainde vrijwilligers kunnen toevoegen, kunnen we nog meer mensen ondersteunen. Bijvoorbeeld ook bij de wat minder moeilijke vraagstukken. We merken vaak dat het meedenken over,  en eventueel meegaan naar, een gesprek al een heel groot verschil maakt bij mensen.’

Meedenker nodig of worden?
Kunt de hulp van een Meedenker gebruiken? Of lijkt het u juist iets om mensen te helpen als Meedenker? Neem dan contact op met het aanmeldpunt van Bijeen.