Start voedselkast in Buurthuis De Mand 

Anonieme voedselhulp voor huishoudens in de gemeente Heusden  

Vanwege de toenemende prijzen voor voedsel en de torenhoge energieprijzen hebben steeds meer huishoudens moeite om rond te komen. Juist de huishoudens die net geen aanspraak kunnen maken op de HeusdenPas of de hulp van de voedselbank hebben meer en meer moeite om rond te komen. Speciaal voor deze doelgroep is buurthuis De Mand vanaf maandag 30 mei gestart met een voedselkast.   
 
Een voedselkast is een letterlijk een kast in of bij een openbaar gebouw gevuld met voedsel en andere primaire levensbehoefte door mensen die een handje willen helpen en anoniem gebruikt kan worden door mensen die deze hulp goed kunnen gebruiken. Voedselhulp zonder voorwaarden en beperkingen. De voedselkast staat in de hal van buurthuis De Mand, Jan Steenstraat 2 Vlijmen, en is te gebruiken tijdens de reguliere openingstijden van het buurtcentrum.   
 
Wilt u helpen de voedselkast te vullen? Producten waarmee u kunt helpen zijn niet gekoelde levensmiddelen en hygi├źnische producten. Alcoholische producten zijn niet toegestaan om te doneren. 

Wanneer u juist de hulp van de voedselkast kunt gebruiken dan bent u van harte welkom. Het t buurthuis gaat er van uit dat u pakt wat u nodig hebt en ook nog goederen laat staan voor anderen. De voedselkast is juist geplaatst voor huishoudens die geen aanspraak maken op de hulp van de voedselbank.