Welzijn op Recept van start in Heusden

Welzijn op Recept is een eenvoudig concept dat nu al een groot succes blijkt te zijn in gemeentes waar ze al werken met Welzijn op Recept. Een doorverwijzing vanuit de eerstelijnszorg naar een welzijnscoach werkt beter dan 'het traditionele pilletje'. Patiënten die een doorverwijzing hebben gekregen geven aan dat het hun kwaliteit van leven verhoogt en hun gezondheid verbetert.

Heeft u last van klachten, zoals bijvoorbeeld stress, spanningsklachten, vermoeidheid, angst of somberheid? Dit soort klachten heeft lang niet altijd een medische oorzaak. Vaak spelen onderliggende problemen een rol, denk daarbij aan bijvoorbeeld een overlijden van een naaste, verlies van werk, financiële problemen, gemis van sociale contacten en/of hobby's. Niet alle gezondheidsklachten hebben een fysieke oorzaak en zijn te verhelpen met een medische oplossing. Welzijnsactiviteiten kunnen in dit geval ondersteunen en helpend zijn.

Bijeen en Stichting de Schroef zijn een pilotproject gestart met huisartsenpraktijk Duin en Wiel uit Drunen. De welzijnscoaches Lara van Heist en Jos van der Ven zijn enthousiast en overtuigd dat Welzijn op Recept een goed alternatief is voor mensen met psychosociale klachten. Zorg en welzijn werken nauw met elkaar samen om de juiste zorg te kunnen leveren aan de inwoners van de gemeente Heusden.  Bij succes willen we dit graag uitbreiden en Welzijn op Recept aan andere huisartsenpraktijken aanbieden in de gemeente Heusden. 

Lees hier meer over Welzijn op Recept >