Tegemoetkoming kosten kinderopvangĀ 

Gaat uw kind naar de peuteropvang of de kinderopvang, dan heeft u mogelijk recht op een tegemoetkoming in de kosten. Als u Ć©n uw partner werken, een opleiding volgen of een traject naar werk volgen komt u wellicht in aanmerking voor kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst. Meer informatie over kinderopvangtoeslag leest u via de link hieronder. 

> Ga naar de website van de Belastingdienst

Mocht u niet in aanmerking komen voor de kinderopvangtoeslag via de Belastingdienst, dan komt u wellicht in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten kinderopvang op grond van een Sociaal Medische Indicatie (SMI). Dit kan bijvoorbeeld gelden als uw kind een lichamelijke, zintuiglijke, verstandelijke of psychische beperking heeft of als kinderopvang noodzakelijke is vanwege sociale of medische omstandigheden. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Lees dan via de link hieronder de beleidsregel.

> Beleidsregel SMI

De tegemoetkoming in de kosten van kinderopvang op grond van een Sociaal Medische Indicatie (SMI) wordt gezien als een tijdelijke oplossing om u te ontlasten en/of de ontwikkeling van uw kind te stimuleren. Dit betekent dat, indien u een SMI toegewezen krijgt, u zich ook dient in te spannen om eventueel samen met het wijkteam op zoek te gaan naar een structurele oplossing.

Om in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming in de kosten kinderopvang op basis van een sociaal-medische indicatie heeft u een advies nodig van een professional. Dit advies kunt u, indien het passend is in uw situatie, krijgen via het wijkteam. Bent u nog niet bekend bij het wijkteam? Neem dan eerst contact op met Bijeen via info@bijeenheusden.nl of bel naar (073) 782 0178 (bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur).

Tegemoetkoming aanvragen

Hieronder treft u het aanvraagformulier aan van de tegemoetkoming in de kosten kinderopvang op basis van een sociaal-medische indicatie. 

> Aanvraagformulier SMI

Stuur dit formulier, volledig ingevuld en voorzien van bewijsstukken en handtekening(en) naar: Bijeen, t.a.v. Aanmeldpunt (Vertrouwelijk), Postbus 2, 5250 AA Vlijmen. U kunt het formulier ook per e-mail sturen naar: info@bijeenheusden.nl.