Extra energietoeslag van 500 euro

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag. Inwoners van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk kunnen daarvoor vanaf 19 september weer bij Baanbrekers terecht.

De eenmalige energietoeslag is in juli 2022 verhoogd van 800 euro naar 1.300 euro.
Heeft u eerder het bedrag van € 800,- aan energietoeslag ontvangen?  Dan hoeft u niets te doen. U ontvangt de aanvullende € 500,- rond 19 september op uw rekening.   

Heeft u al een aanvraag gedaan maar een afwijzing gekregen omdat de aanvraagtermijn was verstreken? Dan hoeft u geen nieuwe aanvraag te doen. Baanbrekers behandelt deze aanvragen vanaf 19 september alsnog. U ontvangt na 19 september een reactie van Baanbrekers op uw aanvraag. Wordt uw aanvraag toegekend, dan ontvangt u in één keer het bedrag van € 1.300.

Laag inkomen en geen toeslag ontvangen?
Heeft u een laag inkomen en nog geen energietoeslag ontvangen? Vraag dan vanaf 19 september de energietoeslag aan bij Baanbrekers. Op www.baanbrekers.org kunt u zien aan welke voorwaarden u moet voldoen. Hier kunt u ook de aanvraag indienen. U kunt een aanvraag indienen tot en met 31 december 2022.

Weet u niet zeker of u recht heeft op de toeslag? Dien dan toch een aanvraag in! U merkt vanzelf of u de energietoeslag krijgt. Voldoet u niet aan de voorwaarden (bijvoorbeeld wanneer uw inkomen boven 120% van het sociaal minimum ligt) dan wordt uw aanvraag afgewezen. U ontvangt dan geen energietoeslag. U hoeft niet bang te zijn voor een boete of andere vervelende gevolgen.

De energietoeslag heeft geen invloed op andere toeslagen of op een uitkering.
Ontvang u ook een zorgtoeslag, een huurtoeslag of kinderopvangtoeslag? Of heeft u een uitkering? De energietoeslag heeft daar geen invloed op. Uw zorg-, huur- of kinderopvangtoeslag of uitkering blijven precies hetzelfde. U krijgt de energietoeslag er gewoon bij.

Wilt u meer weten over de energietoeslag? Bekijk dan de veelgestelde vragen via de link hieronder.

> Veelgestelde vragen energietoeslag

Spreekuur Geldzaken
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag, dan kunt terecht bij het spreekuur geldzaken. Op diverse momenten in de week kunt u op het spreekuur terecht bij de drie locaties van Bijeen of in de bibliotheek in Drunen. Je kunt je vooraf aanmelden voor het spreekuur geldzaken op één van deze locaties via Bijeen Heusden op telefoonnummer (073) 78 201 78 of per mail via info@bijeenheusden.nl. Meer informatie over het spreekuur vind je via de link hieronder.

> Informatie over spreekuur Geldzaken 

Meer ondersteuning nodig

Wist u dat er, naast de energietoeslag, nog meer ondersteuning is voor inwoners met een klein inkomen of met problemen op financieel gebied? Wilt u hulp, advies of ondersteuning, dan kunt u terecht bij Bijeen. Klik op de link hieronder voor meer informatie over hulp bij een laag inkomen.

> Alles over werk en inkomen 

 

Terug naar 'Alles over werk en inkomen'