Energietoeslag

Vanwege de stijgende energieprijzen heeft het kabinet in 2022 een energietoeslag van in totaal € 1.300  aan huishoudens met een laag inkomen beschikbaar gesteld. Dit om hen te helpen bij het betalen van de energierekening. Vanaf 1 januari 2023 is het niet meer mogelijk om energietoeslag 2022 aan te vragen. 

Energietoeslag 2023

Het kabinet heeft beloofd dat er ook in 2023 een energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen komt. Het kabinet werkt nu met spoed aan de Wet energietoeslag 2023. Wanneer deze wet klaar is gaan de gemeenten in 2023 de regeling uitvoeren. Zodra duidelijk is wanneer Baanbrekers kan starten met het uitbetalen van de Energietoeslag 2023 leest u dit op onze website. 

Meer weten?

Heeft u een laag inkomen en behoort u tot de minima? Dan is het belangrijk om onze website goed in de gaten te houden. Binnenkort komt hier informatie te staan over hoe u energietoeslag 2023 kunt aanvragen. 

>> Bekijk ook de veel gestelde vragen over de energietoeslag 2023. 

Spreekuur Geldzaken
Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de energietoeslag, dan kunt terecht bij het spreekuur geldzaken. Op diverse momenten in de week kunt u op het spreekuur terecht bij de drie locaties van Bijeen of in de bibliotheek in Drunen. Je kunt je vooraf aanmelden voor het spreekuur geldzaken op één van deze locaties via Bijeen Heusden op telefoonnummer (073) 78 201 78 of per mail via info@bijeenheusden.nl. Meer informatie over het spreekuur vind je via de link hieronder.

> Informatie over spreekuur Geldzaken 

Meer ondersteuning nodig

Wist u dat er, naast de energietoeslag, nog meer ondersteuning is voor inwoners met een klein inkomen of met problemen op financieel gebied? Wilt u hulp, advies of ondersteuning, dan kunt u terecht bij Bijeen. Klik op de link hieronder voor meer informatie over hulp bij een laag inkomen.

> Alles over werk en inkomen 

Terug naar 'Alles over werk en inkomen'