Baanbrekers start met uitbetalen energietoeslag 2023

Vanwege de stijgende energieprijzen was er ook in 2023 een energietoeslag. Het gaat om een bedrag van 1.300 euro voor huishoudens met een laag inkomen. Baanbrekers maakt de energietoeslag weer over. 

Baanbrekers betaalt de energietoeslag uit per groep. Daardoor kunnen ze dit beter en sneller doen. Hieronder ziet u per groep wanneer de energietoeslag wordt uitbetaald of kunt aanvragen. Baanbrekers betaalt de energietoeslag uit voor de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk.

Dit is een landelijke regeling die, net als de energietoeslag, bedoeld is om inwoners met hoge energiekosten te ondersteunen.

Tijdelijk Noodfonds Enenergie
Het Tijdelijk Noodfonds Energie werkt met andere voorwaarden en wordt niet door de gemeente uitgevoerd. 

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Het Noodfonds helpt je om energieschulden te voorkomen. Begin met de situatie check. Dan krijg je advies over het doen van de aanvraag.

Het kan zijn dat je van deze regeling gebruik kunt maken.

Op de website  www.noodfondsenergie.nl kun je de check doen of je voor deze regeling in aanmerking komt en hiervoor een aanvraag kunt doen. 

 

Heeft u in 2022 de energietoeslag ontvangen? Dan beoordeelt Baanbrekers of u ook dit jaar de energietoeslag gaat ontvangen. Als dit zo is dan betaalt Baanbrekers de energietoeslag in december aan u uit. Het bedrag van € 1.300 staat uiterlijk 18 december op uw rekening.

Ontving u op 30 november 2023 een bijstandsuitkering voor uw levensonderhoud, of periodieke bijzondere bijstand? Dan heeft u ook recht op de energietoeslag 2023. Het bedrag van € 1.300 staat uiterlijk 18 december op uw rekening.

Heeft u tussen 1 januari en 30 november 2023 de Individuele Inkomenstoeslag ontvangen? Dan heeft u ook recht op de energietoeslag 2023. Het bedrag van € 1.300 staat uiterlijk 18 december op uw rekening.

Ontving u op 1 september 2023 een Aanvullende Inkomensvoorziening Ouderen (AIO) van de Sociale Verzekeringsbank? Dan heeft u ook recht op de energietoeslag 2023. Het bedrag van € 1.300 staat uiterlijk 18 december op uw rekening.

Maakte u op 1 oktober 2023 gebruik van de Heusdenpas? Dan heeft u ook recht op de energietoeslag 2023. Mogelijk heeft Baanbrekers nog aanvullende gegevens van u nodig om de energietoeslag aan u te kunnen betalen. Deze vragen zij dan schriftelijk bij u op. Wij betalen de energietoeslag 2023 zodra wij alle benodigde gegevens hebben.

Maakte u op 1 oktober 2023 gebruik van een wettelijke en minnelijke schuldhulpverlening? Dan heeft u waarschijnlijk ook recht op de energietoeslag 2023. Mogelijk heeft Baanbrekers nog aanvullende gegevens van u nodig om de energietoeslag aan u te kunnen betalen. Deze vragen zij dan schriftelijk bij u op. Wij betalen de energietoeslag 2023 zodra wij alle benodigde gegevens hebben.

Als u niet tot bovenstaande groepen behoort dan kan Baanbrekers niet beoordelen of u recht heeft op de energietoeslag. Bent u van mening dat u recht heeft op de energietoeslag? Dan kunt u vanaf maandag 18 december de energietoeslag aanvragen. Vanaf die dag staat aanvraagformulier op de website van Baanbrekers. Neem tot die tijd geen contact op met Baanbrekers of de gemeente Heusden, wij kunnen u op dit moment niet meer vertellen.

De energietoeslag 2023 is een bedrag van 1.300 euro voor inwoners met een laag inkomen. Veel inwoners kregen dit bedrag 18 december automatisch en hebben hierover een brief ontvangen van Baanbrekers.

Heeft u geen geld of brief ontvangen? En voldoet u aan de voorwaarden? Vraag de energietoeslag dan zelf aan. Dit kan tot en met 30 juni 2024.

U vindt het aanvraagformulier op de website van Baanbrekers.

Heeft u nog vragen over de energietoeslag bekijk dan de veelgestelde vragen via de link hieronder. 

> Veelgestelde vragen energietoeslag 2023

Laatst bijgewerkt op 28 november 2023

Terug naar 'Alles over werk en inkomen'