Energietoeslag 2023

De energietoeslag is er voor inwoners die hun energierekening moeilijk kunnen betalen. Ook in 2023 helpt de overheid inwoners met een laag inkomen. Het gaat om een bedrag van 1.300 euro. Dit doen zij voor de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk.

In de veelgestelde vragen hieronder treft u een antwoord op uw vraag. Telefonisch kunnen wij u niet meer informatie geven. 

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Veel mensen kunnen hun energierekeningen moeilijk betalen. Daarom helpt de overheid mensen met een laag inkomen. Dat doen ze met de energietoeslag. Het gaat om een bedrag van € 1.300  voor huishoudens met een laag inkomen.

De energietoeslag is voor inwoners met in een komen tot 120% van het sociaal minimum. Per uniek adres wordt maximaal één energietoeslag verstrekt. Inwoners met een Participatiewet-uitkering, inwoners die deelnemen in een WSNP-traject of minnelijke regeling en inwoners die op 1 oktober 2023 een HeusdenPas hebben, krijgen de toeslag automatisch op hun rekening gestort. Zij hoeven geen aanvraag te doen. Andere inwoners met een laag inkomen moeten zelf een aanvraag indienen bij Baanbrekers. Dit kan vanaf maandag 18 december 2023.

Is het bedrag dat je maandelijks op je bankrekening gelijk aan of lager dan de onderstaande bedragen, dan kom je in aanmerking voor de Energietoeslag. Tarieven vanaf 1 juli 2023.

Gezinssamenstelling

21 jaar tot AOW-leeftijd

Vanaf AOW-leeftijd

Alleenstaand (ouder)

€ 1386,95

€ 1547,73

Samenwonend/getrouwd

€ 1981,34

€ 2101,70