Nu de prijzen van gas en energie door het dak gaan en steeds meer huishoudens financieel in zwaar weer zitten of dreigen te raken, is duidelijk dat (energie)armoede niet langer alleen een probleem is van inwoners met lage inkomens. Steeds meer mensen hebben moeite om de (energie)rekening te betalen. Het belangrijkste is dat je deze zorgen bespreekt. Want in Heusden sta je niet alleen! We hebben verschillende vormen van ondersteuning waarmee we onze inwoners helpen op het gebied van financiën. 

Inwoners met een laag inkomen (tot 120% van het sociaal minimum) kunnen een energie-slurpende koelkast, diepvriezer of wasmachine aanschaffen en/of omruilen voor een nieuw energiezuinig apparaat. Door jouw oude apparaat te ruilen bespaar je meteen op de energierekening. Dit is dus goed voor je portemonnee en het milieu! Inwoners die automatisch een HeusdenPas in 2023 ontvangen, krijgen een brief thuisgestuurd met een unieke bewonerscode. Met deze unieke code kun je een kadokaart, ter waarde van 500 euro, aanvragen bij het regionaal energieloket. Na het digitaal aanvragen van de kadokaart ontvang je binnen 10 dagen per post de kadokaart thuis. Je leest dan ook hoe je de kadokaart kunt gebruiken om een energiezuinig apparaat te kopen. Met het tegoed kun je online of bij de Expert in Drunen een nieuw apparaat kopen. Afhankelijk van het apparaat dat je koopt kan het zijn dat je zelf ook nog een gedeelte van het bedrag moet betalen. Klik op de link hieronder om de kadokaart aan te vragen met jouw unieke bewonerscode die je eerder hebt ontvangen.

Aanvragen kadokaart

Lukt het niet om de kadokaart digitaal aan te vragen? Of heb je nog overige vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van het Regionaal Energieloket op telefoonnummer (088) 525 41 10 of per mail op kadokaart@regionaalenergieloket.nl.

Laatst bijgewerkt op 29 maart 2023

Terug naar 'Alles over werk en inkomen'

Veel gestelde vragen

Tot en met december 2023. Hoe eerder je de bon aanvraagt en gebruikt. Hoe eerder je energie bespaart.

Binnen 62 dagen na de aanvraag van de kadokaart. 

Er zijn een beperkt aantal kadokaarten. Bij aanvraag van een HeusdenPas wordt gekeken of er nog kadokaarten zijn. 

Nee, je krijgt geen geld terug. Als het apparaat goedkoper is dan krijg je geen geld terug. Als het apparaat duurder is dan €500,- dan moet je zelf meer betalen. 

Nee, dat ben je niet verplicht. Het is wel verstandig om je oude apparaat in te leveren. Je bespaart dan energie. 

Je kan van de kadokaart 1 apparaat kopen. Dit zijn de volgende apparaten:

- een koelkast;

- een diepvries;

- een wasmachine.

Een droger is een luxe apparaat en kan je daarom niet kopen van de kadokaart.