Jonge mantelzorger

Wil je graag een keer uit, maar moet je nog eten koken en stofzuigen omdat één van je ouders werkt en de andere verzorgd moet worden? Of maak jij je steeds zorgen om je zusje waardoor je constant afgeleid bent en studeren niet lukt? Moet jij thuis altijd rekening houden en je aanpassen aan jouw broertje? Dan ben je een jonge mantelzorger. 

Als jonge mantelzorger groei je op met een ouder, broer of zus, die extra hulp nodig heeft. Iemand bij jou thuis is bijvoorbeeld lang ziek, gehandicapt, autistisch, verslaafd, in de war of depressief. De kans is groot dat je je daarover zorgen maakt, dat je vaak thuis moet meehelpen of dat je ouders minder aandacht voor je hebben. 

Weet dat je zeker niet de enige bent. Van alle jongeren in Nederland is maar liefst één op de vier een jonge mantelzorger.  

Bijeenkomsten

Elke maand organiseert Steunpunt Mantelzorg een bijeenkomst voor jonge mantelzorgers. Ben jij een jonge mantelzorger en lijkt het jou leuk om andere jongeren te ontmoeten die hetzelfde meemaken? Bel dan met Thuy-Van Nguyen: 06-8266 0054. Een WhatsApp sturen kan natuurlijk ook.

> Verslag eerdere bijeenkomsten

Luisterend oor

Soms is het fijn om voor een familielid te zorgen, maar vaak kan het ook allemaal te veel worden.  Heb jij behoefte aan informatie, tips of een luisterend oor? Neem dan contact op met steunpunt mantelzorg. Je kunt bellen, mailen of whatsappen met Thuy-Van Nguyen. 

Thuy-Van Nguyen
telefoon: 06-82 66 00 54
e-mail: Thuyvannguyen@contourdetwern.nl 

Meer informatie

Wil je meer weten over jongeren en mantelzorg, raadpleeg dan ook eens de website van belangenorganisatie Mezzo.

> Naar de website van Mezzo