ZorgSaam Heusden - Thuis met vrijwilligers

Iedereen wil graag zo lang mogelijk regie houden over zijn eigen leven. Wat iemand kan, wil iemand zo lang mogelijk zelf blijven doen. Maar soms lukt dat niet en kan een steuntje in de rug erg fijn zijn. Op die momenten is het fijn als er een vrijwilliger is voor ondersteuning. 

Als vrijwilliger van ZorgSaam kun je worden ingezet bij de volgende diensten: 

 • Heusdense Maatjes 
  Het Heusdens Maatje is er voor een helpende hand of een luisterend oor. Ook voor mantelzorgers die de zorg even los willen laten om de zinnen te verzetten. 

 • Thuisadministratie / belastingadvies 
  Als de stapel rekeningen en formulieren zo groot is dat iemand er niet meer uitkomt, kan de hulp worden ingeroepen van een deskundige vrijwilliger die samen met de hulpvrager de administratie op orde brengt. Dit geldt ook voor belastingaangifte.  

 • Vrijwillige netwerkcoach 
  Voor personen die door omstandigheden in een sociaal isolement zijn terechtgekomen kan een vrijwillige netwerkcoach helpen. Gezamenlijk doel is dat de persoon weer mee kan doen in de maatschappij. 

 • Boodschappendienst 
  Als boodschappenvrijwilliger biedt u personen die door een beperking moeite hebben met boodschappen doen de helpende hand.  

 • Klussendienst 
  Vrijwilligers van de Klussendienst verrichten kleine klussen voor mensen die dat zelf niet (meer) kunnen. Zij richten zich op kwetsbare (oudere) inwoners van de gemeente Heusden. 

 • Vervoersdienst 
  Als vervoersvrijwilliger zorgt u voor het vervoeren en begeleiden van personen die dit bijvoorbeeld vanwege gezondheidsredenen niet meer kunnen. Het gaat om geland vervoer. Als vrijwilliger krijgt u ruim van te voren te horen als u iemand moet vervoeren.     

Uiteraard krijgt u als vrijwilliger de gemaakte onkosten vergoed.

Meer informatie

Voor vragen, advies en ondersteuning kunt u contact opnemen met: 

ZorgSaam Heusden 
Raadhuisplein 16, 5151 JH Drunen 
Telefoon: (0416) 37 36 70 
E-mail: info@zorgsaamheusden.nl   
Website: www.contourdetwern.nl/heusden  

ZorgSaam is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur 

ZorgSaam Heusden is een onderdeel van ContourdeTwern