Zorgverzekering met een klein inkomen

Gemeentepolis 2024
Het is belangrijk om goed verzekerd te zijn voor zorgkosten zoals kosten voor de tandarts. Zorgverzekeringen zijn duur, maar als je een verzekering hebt met een goede dekking, voorkom je dat je hoge kosten hebt als je (onverwacht) zorg nodig hebt. Voor inwoners met een laag inkomen, is er de Gemeentepolis. De Gemeentepolis is een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. Daarmee ben je verzekerd voor kosten.

Wat houdt de gemeentepolis in?
De gemeentepolis wordt aangeboden door de zorgverzekeraars CZ en VGZ en bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. Zo kunt u een pakket kiezen dat past bij uw situatie. Heeft u hoge zorgkosten, dan kan het meest uitgebreide verzekeringspakket interessant voor u zijn. Als gemeente dragen we aan deze polis € 35 per maand bij. Die korting is al verrekend in het premiebedrag. In dat geval heeft u dus een brede dekking voor relatief minder geld.

Voor wie?
De Gemeentepolis is voor inwoners van de gemeente Heusden met een laag inkomen. Om in aanmerking te komen, mag het (gezamenlijk) inkomen niet hoger zijn dan 120% van het voor jouw geldende sociaal minimum. Meer informatie over de precieze inkomensbedragen vindt u op:

>>  De website van Baanbrekers

Heb je een HeusdenPas, dan mag je ook gebruik maken van de gemeentepolis. De regeling is met name interessant voor mensen met hoge ziektekosten zoals chronisch zieken en mensen met een gezondheidsbeperking.

Voordelen gemeentepolis
De gemeente betaalt mee aan de premie, zodat jij minder betaalt

  • Met de gemeentepolis ben je verzekerd voor kosten zoals brillen, fysiotherapie of de tandarts
  • Bij de Gemeentepolis wordt je geaccepteerd voor elk pakket, ook bij een mindere gezondheid
  • Het is mogelijk om je eigen risico mee te verzekeren
  • Kinderen tot 18 jaar kunnen zich gratis meeverzekeren.

    Zo heb je een zorgverzekering met een brede dekking voor relatief minder geld.

Hoe kies je een pakket?
Je kunt op www.gezondverzekerd.nl zien welk pakket het beste bij uw zorgkosten past en wat het kost. Het is verstandig om het aanbod van de gemeentepolis te vergelijken met andere zorgverzekeringen. Sluit de polis nog aan bij uw zorgbehoefte? Een andere verzekering kan goedkoper en geschikter zijn dan de gemeentepolis. Dit kun je eenvoudig nagaan op: www.independer.nl .

Hulp nodig?
Wil je dat iemand met je meekijkt, dan kun je hiervoor terecht bij het Spreekuur Geldzaken van de Bijeen teams. Onze vrijwilligers hebben op verschillende dagen spreekuur in verschillende wijken. Je leest er hier meer over:

>> Spreekuur formulieren en geldzaken

Aanmelden
Wil je meedoen aan de gemeentepolis en heb je jouw keuze gemaakt, dan kun je je aanmelden via www.gezondverzekerd.nl voor de gewenste ziektekostenverzekering. 

 

Terug naar 'Alles over werk en inkomen'