Leven ze nog lang en gelukkig?

Iedereen groeit op met sprookjesverhalen. Wie kent nou niet het verhaal van Hans & Grietje of Rapunzel. In deze spannende verhalen maakt de hoofdrolspeler vaak vervelende of zelfs gewelddadige situaties mee. Rapunzel die bijvoorbeeld opgesloten wordt in een toren of Hans die gevangen wordt gezet. Uiteindelijk komt het altijd goed en eindigt het verhaal met de zin “En ze leefden nog lang en gelukkig…” Maar hoe vanzelfsprekend is dat eigenlijk?

Zelf en met elkaar reis je naar een toekomst die je voor ogen hebt. Helaas raken veel partners elkaar tijdens deze reis kwijt en eindigen niet alle relaties in een lang en gelukkig leven (samen). En soms lopen situaties echt uit de hand en worden gezinsleden de dupe van geweld in huis. Als volwassenen geven we het voorbeeld aan onze kinderen en jongeren.

Iedereen kent wel vrienden, kennissen, ouders en/of kinderen in een scheiding of moeilijke relatie-omstandigheden. Met deze campagne vragen we op een laagdrempelige manier aandacht om het gesprek aan te gaan over de reis naar een gelukkig leven. Heb jij bijvoorbeeld hetzelfde eindpunt voor ogen als je (toekomstige) partner? En welke concessies maak je hierin? Ondervind je huiselijk geweld maar weet je niet hoe je uit deze situatie moet komen? Of herken jij de signalen van huiselijk geweld en doe je daar iets mee?

Bijeen Heusden lanceert samen met verschillende partners een bijzonder project. Door het inzetten van kunst en cultuur willen we inwoners meer bewust maken over thema ‘Een gelukkig leven’. Hieronder hebben we de samenwerkende partijen, in willekeurige volgorde, opgesomd:

Ben je een professional en wil je meer informatie over deze campagne? Neem dan contact op met Eline van Boxtel van de gemeente Heusden op telefoonnummer (073) 513 17 89 of via info@heusden.nl