Ben jij tussen de 18 en 27 jaar en weet je niet wat je met je toekomst wilt? Neem dan eens contact op met het Jongerenpunt Midden-Brabant. Zij helpen je op weg met zoeken.

Dus ben je op zoek naar:

  • Een baan?
  • Een inkomen?
  • Een studie?
  • Een nieuwe start?
  • Of weet je het nog niet zo goed?

Geen zorgen, met echt alles kun je bij het Jongerenpunt Midden-Brabant terecht!

> Ga naar de website van Jongerenpunt Midden-Brabant

Bij Stichting de Schroef geloven ze in de kracht van sport en bewegen. Sport en bewegen geeft energie, het gevoel van saamhorigheid en zelfvertrouwen. Daarom zetten wij ons dagelijks in om zoveel mogelijk mensen in Heusden en omgeving in beweging te krijgen. Want iedereen kan meedoen. Investeren in sociale en maatschappelijk betrokken jongeren is belangrijk. Daarom organiseert Stichting de Schroef diverse sportactiviteiten en evenementen zoals Buurtsport, Heusden PopUp, Citytrainers en Talented waarmee ze jongeren een ontmoetingsplek geven en de mogelijkheid zich in een veilige omgeving te kunnen ontwikkelen.

> Ga naar de website van Stichting de Schroef

Lees hieronder ook een interview met Jos van der Ven, een van buurtsportcoach uit Heusden.

> Interview buurtsportcoach Jos van der Ven

Jongerenwerk R-Newt is er voor jongeren, kids, ouders en organisaties in Heusden. Je kunt de jongerenwerkers tegenkomen daar waar jongeren en kids zijn. Op straat, op scholen, in jongerencentra en online. Het bijzondere talent dat iedere jongere heeft, is de basis van waaruit R-Newt werkt. Dit talent kan op veel terreinen liggen. R-Newt helpt de jongere het te ontdekken en te ontwikkelen, in plaats van te focussen op wat fout kan gaan. Daarvoor moeten ze de jongere en zijn omgeving kennen. Jongerenwerkers gaan mee in die wereld: het gezin waarin hij/zij opgroeit, de straat, de school, de wijk. Door present te zijn, kunnen ze ook snel de dialoog herstellen met bewoners als die overlast van jongeren ervaren. Jongeren en ouders die de weg naar zorg en hulpverlening niet vinden, kan R-Newt motiveren en begeleiden.

> Ga naar de website van R-Newt

Lees hieronder ook het interview met Pieter Verhagen, een van de jongerenwerkers uit Heusden

> Interview Pieter Verhagen

Wil jij vaker leuke dingen doen met leeftijdsgenoten? Maar vind je dat lastig? Dan zien we je graag bij Join Us in Heusden. Sommige jongeren voelen zich eenzaam, maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn ook jongeren die simpelweg zin hebben om nieuwe mensen te leren kennen, die aansluiting missen in hun klas of die niemand hebben bij wie ze echt hun verhaal kwijt kunnen. Allemaal redenen om gezellig mee te doen.

De bijeenkomsten zijn voor jongeren uit gemeenten Heusden en Waalwijk. Wil je meer informatie of een keer een kijkje komen nemen? Klik op de link hieronder.

> Join Us in Heusden 

Via deze link ga je naar de website van stichting Join Us.

Terug naar de pagina over Jeugd & Gezin