Dementie is een ingewikkelde en ingrijpende hersenziekte en een verzamelnaam voor ruim vijftig hersenziektes. Door een combinatie van symptomen kunnen de hersenen informatie niet meer goed verwerken. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer. De diagnose dementie roept ook veel vragen op. Bijvoorbeeld hoe je om moet gaan met geheugenverlies? Of hoe je zo lang mogelijk mee kunt blijven doen zoals sporten of boodschappen doen? We helpen je graag met het vinden van deze antwoorden. Via Alzheimer Nederland kunt u brochures en een informatiepakket aanvragen. Klik op de knop hieronder om direct de informatie aan te vragen.

Ik wil het informatiepakket aanvragen

Ik wil ondersteuning

In de gemeente Heusden zijn er verschillende soorten ondersteuning beschikbaar om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen in jouw vertrouwde omgeving.

Er zijn in de omgeving zijn veel mensen die kunnen helpen bij het doen van boodschappen of begeleiden bij een uitstapje. Neem hiervoor contact op met ZorgSaam van Bijeen Heusden. Ze zijn telefonisch bereikbaar via 0416 37 36 70. Of bekijk de website via de link hieronder.

> ZorgSaam Heusden

Er zijn verschillende plekken waar je terecht kunt om andere buurtgenoten te ontmoeten of mee te doen aan leuke en zinvolle activiteiten. Zo kun je iedere week terecht bij 'Met Elkaar'. In Drunen, Vlijmen, Haarsteeg en Oudheusden zijn er groepen waar je van harte welkom bent. Neem hiervoor contact op met Bijeen Heusden. Harm en Nicolien zijn het eerste aanspreekpunt en telefonisch te bereiken via 073 – 5131 950  of per mail via info@bijeenheusden.nl.

Via de 'Geheugenwinkel' in Tilburg kunt u verschillende hulpmiddelen aanschaffen. Deze hulpmiddelen kunnen helpen om (in de verschillende stadia van dementie) zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Denk bijvoorbeeld aan een deurbel met sensor, een simpele afstandsbediening, een verzwaringsdeken, sleutelzoeker of GPS-trakcer. De hulpmiddelen zijn makkelijk te gebruiken.

Ook vindt u hier boeken over dementie en zijn er verschillende spellen en materialen beschikbaar om het gesprek of ontmoeting op gang te brengen. Ondanks dat de 'Geheugenwinkel' in Tilburg is kunnen inwoners van Heusden hier ook gebruik van maken. Meer informatie vind je via de onderstaande link. Je kunt telefonisch contact opnemen via (013) 549 26 06.

> Ga naar de Geheugenwinkel

Heb je behoefte aan specialistische ondersteuning? Je kunt altijd contact opnemen met je huisarts of met het aanmeldpunt van Bijeen Heusden. Het aanmeldpunt is telefonisch te bereiken via (073) 78 201 78 of per mail via info@bijeenheusden.nl.