Heusden is een dementievriendelijke gemeente (DVG). Dat betekent dat we samen ervoor zorgen dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen. In Heusden mag iemand met dementie iets vergeten en wordt iemand thuisgebracht als hij of zij verdwaald is. Kortom een gemeente waarin iedereen dementie herkent, accepteert en helpt. Van bakker en buurman tot vrijwilliger en de wijkagent. 

  • Versterking kerngroep

    De kerngroep dementievriendelijke gemeente Heusden is versterkt met nieuwe partners. Samen hebben alle partners de ambitie uitgesproken (en ondertekend) om ervoor te zorgen dat mensen met dementie, en hun naasten, mee kunnen blijven doen in Heusden.

  • Alzheimer café Vlijmen

    Elke vierde donderdag van de maand is het Alzheimer café Heusden. Iedereen is welkom! In het café geven we graag meer informatie en tips en ontmoet u anderen die ook te maken hebben met dementie.

  • Dementievriendelijk Heusden

    Heusden is een dementievriendelijke gemeente (DVG). Dat betekent dat we samen ervoor zorgen dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen. Wil je weten hoe we dat doen? Lees dan snel verder!