Heusden is een dementievriendelijke gemeente (DVG). Dat betekent dat we samen ervoor zorgen dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen. In Heusden mag iemand met dementie iets vergeten en wordt iemand thuisgebracht als hij of zij verdwaald is. Kortom een gemeente waarin iedereen dementie herkent, accepteert en helpt. Van bakker en buurman tot vrijwilliger en de wijkagent. 

  • Alzheimer week 2023

    Donderdag 21 september 2023 is het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen aan tafel'. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. Ook dit jaar zijn er bijzondere activiteiten gepland. Klik op onderstaande link voor een overzicht van alle activiteiten.

  • Alzheimer café Vlijmen

    Elke vierde donderdag van de maand is het Alzheimer café Heusden. Iedereen is welkom! In het café geven we graag meer informatie en tips en ontmoet u anderen die ook te maken hebben met dementie.

  • Dementievriendelijk Heusden

    Heusden is een dementievriendelijke gemeente (DVG). Dat betekent dat we samen ervoor zorgen dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen. Wil je weten hoe we dat doen? Lees dan snel verder!