Bijeen biedt creatieve workshops bij omgaan met rouw en verlies

Iedereen krijgt in het leven te maken met rouw en verlies. In deze tijd komt het helaas vaker voor dat mensen iemand verliezen of dat het leven ingrijpend verandert. Misschien heb je voor iemand gezorgd tot het einde van diens leven, of is een afscheid abrupt geweest. Bijeen Heusden vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten om met deze ervaringen bezig te zijn.

Bijeen biedt onder meer creatieve workshops. Tijdens deze workshops komen kleine groepjes bij elkaar en wordt er aan de hand van een creatieve opdracht stilgestaan bij gevoelens en gedachten. Creatieve ervaring of tekentalent is geen vereiste: iedereen kan meedoen. Medewerkers van Bijeen merken dat mensen het prettig vinden om ervaringen te delen en over het verlies te praten. Vaak zijn gevoelens herkenbaar voor de ander en vinden mensen zo steun in de groep.  Rouw- en verliesverwerking kent altijd een eigen proces en iedereen volgt daarin een eigen weg. Door ervaringen te delen, hebben deelnemers het gevoel er niet alleen voor te staan.

Een deelnemer aan het woord
“Dit was precies wat ik nodig had. Ik voelde me gesteund door de andere mensen en was blij dat ik mijn verdriet kon delen met mensen die het begrepen, die ook iemand verloren hadden. Ik ga nu vaker dit soort dingen doen, nu ik merk dat het me zo helpt. Ik ben over de drempel geholpen. Ik heb besloten dat ik zelf vrijwilligerswerk ga doen.“

De creatieve workshops rouw en verlies starten bij voldoende deelnemers. Aanmelden kan nu al. Neem hiervoor contact op met Bijeen Heusden: telefoon: (073) 78 201 78 of e-mail info@bijeenheusden.nl. Telefonisch is Bijeen dagelijks bereikbaar van 9.00 tot 13.00 uur.