Nieuwsoverzicht

 • Werkbezoek CDA'er René Peters aan Heusden

  1 maart 2021

  Vrijdag 26 februari deed CDA-Tweede Kamerlid René Peters Heusden aan met een werkbezoek. Als verantwoordelijke voor jeugd(zorg) ging hij in gesprek met jongerenwerker Pieter Verhagen en jongerenambassadeur Achraf Ellouatassi.

 • Cliënten wederom tevreden over Bijeen

  12 februari 2021

  De mensen van Bijeen doen hun uiterste best om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen bij hun behoefte aan zorg of ondersteuning. Ieder jaar onderzoeken we daarom de ervaringen van cliënten binnen Wmo. Ook dit jaar komt Bijeen weer goed voor de dag! Klik op de titel om het hele artikel te lezen.

 • E-learning Mantelzorg in Balans

  9 februari 2021

  Als mantelzorger zorg je voor een naaste die ziek is of een beperking heeft. Dat doe je met liefde en toewijding. Maar denk je er ook aan dat je zélf gezond en in balans blijft? Die balans is vaak lastig te vinden, en daarom biedt Bijeen een gratis e-learning speciaal voor mantelzorgers aan. Een e-learning is een online cursus, eventueel aangevuld met online bijeenkomsten.

 • Gratis vervoer naar vaccinatie priklocaties met regiotaxi

  4 februari 2021

  Heeft u een afspraak voor een coronavaccinatie maar geen vervoer? Wmo-pashouders kunnen gratis met de regiotaxi naar de priklocatie gebracht worden. Voor deze ritten betaald u dus geen eigen bijdrage. Klik op de knop meer nieuws om dit en andere artikelen te lezen.

 • Bijeen biedt creatieve workshops bij omgaan met rouw en verlies

  26 januari 2021

  Iedereen krijgt in het leven te maken met rouw en verlies. In deze tijd komt het helaas vaker voor dat mensen iemand verliezen of dat het leven ingrijpend verandert. Misschien heb je voor iemand gezorgd tot het einde van diens leven, of is een afscheid abrupt geweest. Bijeen Heusden vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten om met deze ervaringen bezig te zijn.

 • Succesvolle start Samen Oplopen in gemeente Heusden

  25 januari 2021

  Sinds kort is Samen Oplopen actief in de gemeente Heusden: vrijwilligers van Bijeen ondersteunen gezinnen met kinderen tot 23 jaar die hulp kunnen gebruiken bij allerlei dagelijkse situaties. Vlak voor de jaarwisseling was de eerste koppeling tussen gezin en vrijwilliger, koppeling twee volgde snel. Als alles goed verloopt, volgen er binnenkort nog vier koppelingen.

 • Gedupeerd door kinderopvangtoeslag affaire

  21 januari 2021

  Woon jij in de gemeente Heusden en ben je gedupeerd door de kinderopvangtoeslag-affaire van de Belastingdienst? De Belastingdienst gaat ouders die in de problemen zijn gekomen compenseren. Maar de financiële compensatie is niet altijd genoeg om de problemen op te lossen. Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij ontstane problemen? Neem dan contact op met Bijeen.

 • Bijeen-vrijwilligers volop in beweging tijdens kerst- en lockdownperiode

  22 december 2020

  Rond de feestdagen en in de weken erna zijn het Bijeen-team en vele vrijwilligers op de been om Heusdenaren te ondersteunen en ze in deze lastige periode een hart onder de riem te steken. Zo kregen zestig bewoners een kerstbox met daarin onder meer een compleet driegangenmenu. De bewoners die zich hiervoor hebben aangemeld, nodigden zelf iemand uit om er samen van te genieten.

 • Een dag uit het leven van een maatschappelijk werker van Bijeen

  10 december 2020

  Binnen Bijeen is Angela van Hest actief als maatschappelijk werker. Al ruim zes jaar lang is Valerie een van haar cliënten: een moedige dame die veel heeft meegemaakt en in het maatschappelijk werk van Bijeen een lichtpunt zag. Angela en Valerie sluiten binnenkort hun hulpverleningstraject af. Wat is er in tussentijd gebeurd?

 • Digitale workshop 'Klein geluk voor de mantelzorger'

  3 november 2020

  In samenwerking met auteur Inge Jager houdt Bijeen op dinsdag 10 november een digitale workshop over klein geluk voor de mantelzorgers. Tijdens de workshop wordt aan de hand van inspirerende oefeningen uitgelegd hoe je als mantelzorger zelf in balans blijft. Want wie goed voor zichzelf zorgt, zorgt daarna des te beter voor een ander.