Nieuwsoverzicht

 • Coalitie Kom Erbij Heusden

  22 juli 2021

  Eenzaamheid is een probleem waar ook inwoners uit de gemeente Heusden steeds vaker mee te maken hebben. Het plan van wethouder Van Steen? Alle organisaties in Heusden laten samenwerken om eenzaamheid samen te bestrijden én voorkomen. De Coalitie tegen Eenzaamheid is het resultaat van dit gemeentelijk initiatief. De Coalitie gaat vanaf september 2021 door het leven als de ‘Coalitie Kom Erbij Heusden’.

 • Long COVID-café Heusden

  29 juni 2021

  Heeft u na (langer geleden) corona te hebben gehad nog steeds last van klachten als vermoeidheid, concentratieverlies en kortademigheid? Grote kans dat u last heeft van long COVID. Heel vervelend! Bijeen organiseert een lotgenotenplatform voor mensen in de gemeente Heusden die kampen met long COVID-klachten. Het long COVID-café Heusden is een plek waar mensen met langdurige klachten een plek krijgen om met gelijken ervaringen te delen.

 • Ruimte voor verlies

  28 juni 2021

  Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies. Als Bijeen willen we u graag bijstaan en ondersteunen. Daarom organiseren we op 6 en 13 juli online ontmoetingen in het kader van rouw en verlies.

 • Bekend maakt bemind: in gesprek met een vluchteling

  3 juni 2021

  Overal hebben we te maken met nieuwe culturen, zien we nieuwe Nederlanders. Of ze nou klasgenoot, patiënt, klant, collega of buurman zijn; vaak wordt óver vluchtelingen gesproken en minder mét hen. Vrijwilligershuis Heusden (onderdeel van Bijeen Heusden) en Vluchtelingenwerk bieden de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een vluchteling. Op 15 juni geven zij in de bibliotheek Drunen de workshop 'Bekend maakt bemind: in gesprek met een vluchteling'.

 • Spelletjesavond voor jonge mantelzorgers

  27 mei 2021

  Wist je dat een kwart van de jongeren opgroeit met zorgen? Zij zijn jonge mantelzorger. Dit betekent dat zij een groot deel van hun (vrije) tijd besteden aan het verzorgen van een naaste: hun ouders, broer, zus of een ander familielid. Voor hen heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet!

 • Buurtbemiddeling Heusden ook in coronatijd zeer succesvol

  27 mei 2021

  Buurtbemiddeling Heusden was het afgelopen jaar een groot succes in de gemeente Heusden. In 2020 werd een recordaantal van 73 casussen aangemeld, waarvan 83% positief is afgesloten. Dit is ruim boven het landelijk gemiddelde van 71%. Buurtbemiddeling Heusden wordt in de gemeente Heusden uitgevoerd door Bijeen Heusden.

 • Bijeenkomst over echtscheiding succesvol in Heusden

  25 mei 2021

  Op woensdag 19 mei kwamen meer dan 100 deelnemers uit onderwijs, hulpverlening en gemeente samen op de online bijeenkomst 'echtscheiding', georganiseerd door het platform Als je uit elkaar gaat. Inzet was om samen te kijken hoe we kinderen bij een scheiding zo goed mogelijk helpen en welk aanbod er voor ouders is om ze te helpen bij hun begeleidingsvragen.

 • Nieuwe activiteit voor 55-plussers in Drunen

  20 mei 2021

  Vindt u - als alleenstaande 55-plusser - lastig aansluiting bij bestaande groepen in Drunen en zoekt u naar verdieping in uw sociale leven? Kom op 15 juni naar de nieuwe ontmoetingsactiviteit De Tafel van Erasmus.

 • GGD organiseert webinars met tips

  3 mei 2021

  In de maand mei organiseert GGD Hart voor Brabant een aantal interessante webinars vol met tips voor volwassenen en ouders met kinderen op de basisschool in groep 6,7 of 8 en het voortgezet onderwijs.

 • Bijeen-collega's de straat op in Elshout

  17 maart 2021

  Dinsdag 16 maart ging een groep Bijeen-medewerkers de straten van Elshout op om te peilen hoe het met de bewoners gaat. Houdt iedereen het nog vol? Lopen mensen ergens tegenaan en is er behoefte aan ondersteuning? Ook werd er gevraagd of er mensen zijn die juist een helpende hand willen bíeden. De actie van Bijeen werd door alle Elshoutenaren enorm gewaardeerd. Duidelijk was dat veel mensen behoefte hadden aan een luisterend oor. Dat boden de Bijeen-medewerkers natuurlijk!