Nieuwsoverzicht

 • GGD organiseert webinars met tips

  3 mei 2021

  In de maand mei organiseert GGD Hart voor Brabant een aantal interessante webinars vol met tips voor volwassenen en ouders met kinderen op de basisschool in groep 6,7 of 8 en het voortgezet onderwijs.

 • Bijeen-collega's de straat op in Elshout

  17 maart 2021

  Dinsdag 16 maart ging een groep Bijeen-medewerkers de straten van Elshout op om te peilen hoe het met de bewoners gaat. Houdt iedereen het nog vol? Lopen mensen ergens tegenaan en is er behoefte aan ondersteuning? Ook werd er gevraagd of er mensen zijn die juist een helpende hand willen bíeden. De actie van Bijeen werd door alle Elshoutenaren enorm gewaardeerd. Duidelijk was dat veel mensen behoefte hadden aan een luisterend oor. Dat boden de Bijeen-medewerkers natuurlijk! 

 • ALAAF-speurtocht groot succes

  11 maart 2021

  In de carnavalsvakantie 2021 heeft Buurthuis de Mand een speurtocht door de Vliedberg georganiseerd voor kinderen van de basisschoolleeftijd. De kinderen kwamen met een tas met wat lekkers daarbij langs alle speeltuintjes en vonden platen achter de ramen om een rebus mee op te lossen. Het antwoord was: laat het schitteren en ben er volgend jaar weer bij!

 • Werkbezoek CDA'er René Peters aan Heusden

  1 maart 2021

  Vrijdag 26 februari deed CDA-Tweede Kamerlid René Peters Heusden aan met een werkbezoek. Als verantwoordelijke voor jeugd(zorg) ging hij in gesprek met jongerenwerker Pieter Verhagen en jongerenambassadeur Achraf Ellouatassi.

 • Cliënten wederom tevreden over Bijeen

  12 februari 2021

  De mensen van Bijeen doen hun uiterste best om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen bij hun behoefte aan zorg of ondersteuning. Ieder jaar onderzoeken we daarom de ervaringen van cliënten binnen Wmo. Ook dit jaar komt Bijeen weer goed voor de dag! Klik op de titel om het hele artikel te lezen.

 • E-learning Mantelzorg in Balans

  9 februari 2021

  Als mantelzorger zorg je voor een naaste die ziek is of een beperking heeft. Dat doe je met liefde en toewijding. Maar denk je er ook aan dat je zélf gezond en in balans blijft? Die balans is vaak lastig te vinden, en daarom biedt Bijeen een gratis e-learning speciaal voor mantelzorgers aan. Een e-learning is een online cursus, eventueel aangevuld met online bijeenkomsten.

 • Gratis vervoer naar vaccinatie priklocaties met regiotaxi

  4 februari 2021

  Heeft u een afspraak voor een coronavaccinatie maar geen vervoer? Wmo-pashouders kunnen gratis met de regiotaxi naar de priklocatie gebracht worden. Voor deze ritten betaald u dus geen eigen bijdrage. Klik op de knop meer nieuws om dit en andere artikelen te lezen.

 • Bijeen biedt creatieve workshops bij omgaan met rouw en verlies

  26 januari 2021

  Iedereen krijgt in het leven te maken met rouw en verlies. In deze tijd komt het helaas vaker voor dat mensen iemand verliezen of dat het leven ingrijpend verandert. Misschien heb je voor iemand gezorgd tot het einde van diens leven, of is een afscheid abrupt geweest. Bijeen Heusden vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten om met deze ervaringen bezig te zijn.

 • Succesvolle start Samen Oplopen in gemeente Heusden

  25 januari 2021

  Sinds kort is Samen Oplopen actief in de gemeente Heusden: vrijwilligers van Bijeen ondersteunen gezinnen met kinderen tot 23 jaar die hulp kunnen gebruiken bij allerlei dagelijkse situaties. Vlak voor de jaarwisseling was de eerste koppeling tussen gezin en vrijwilliger, koppeling twee volgde snel. Als alles goed verloopt, volgen er binnenkort nog vier koppelingen.

 • Gedupeerd door kinderopvangtoeslag affaire

  21 januari 2021

  Woon jij in de gemeente Heusden en ben je gedupeerd door de kinderopvangtoeslag-affaire van de Belastingdienst? De Belastingdienst gaat ouders die in de problemen zijn gekomen compenseren. Maar de financiële compensatie is niet altijd genoeg om de problemen op te lossen. Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij ontstane problemen? Neem dan contact op met Bijeen.