Nieuwsoverzicht

 • Nieuwe cursus Alleenzaamheid van start

  21 oktober 2021

  Of je nu jong of al wat ouder bent: iedereen kan eenzaamheid ervaren. Wie zich eenzaam voelt, wil vaak graag van dit gevoel af. Maar hoe doe je dat? Het is niet zo makkelijk opgelost als ‘onder de mensen komen’. Bijeen introduceert daarom de gratis cursus Alleenzaamheid, speciaal voor Heusde-naren die zich (weleens) eenzaam voelen en meer contacten willen opdoen.

 • Kom Erbij in Heusden! Klein gebaar, groot verschil.

  4 oktober 2021

  Op donderdag 30 september trapte wethouder Peter van Steen de Maand van de Ontmoeting af op de markt in Vlijmen en in de vesting (en 1 oktober in Drunen). Tijdens de maand van de ontmoeting lanceren we ook de campagne ‘Kom Erbij!’.

 • Workshop 'Bordje vol' voor mantelzorgers

  27 september 2021

  Mantelzorgers hebben vaak veel op hun bordje. Soms ligt overbelasting op de loer. Tijdens de workshop 'Bordje vol' gaan we op 7 oktober aan de slag om de eigen mantelzorgsituatie in kaart te brengen. Er zijn consulenten van Mantelzorg Bijeen aanwezig om je hierbij te helpen. Ook is het tijdens de workshop mogelijk andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. 

 • Drie dagen lang activiteiten in buurthuis De Mand

  27 september 2021

  Eenzaamheid voorkomen en tegengaan is een belangrijk aandachtspunt van Bijeen en de gemeente Heusden. Met dat doel is de Coalitie Kom Erbij gestart, een samenwerking van verschillende professionele en vrijwilligersorganisaties. Ria de Folter is vanuit de Seniorenraad en Seniorenschool betrokken.

 • Help jij als vrijwilliger mee de onderwijskansen van jonge kinderen te vergroten?

  20 september 2021

  Bijeen levert met het project gezinsondersteuning al jaren een bijdrage aan VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie). Met dit project worden jonge kinderen tot 4 jaar in de gezinssituatie in samenwerking met hun ouders ondersteund in hun ontwikkeling. De ondersteuning vindt plaats door een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers die bij de gezinnen thuiskomt. Bijeen is voor dit bijzondere project op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

 • 21 september Wereld Alzheimerdag

  7 september 2021

  Op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. De gehele week vraagt Bijeen Heusden samen met de werkgroep Dementievriendelijke Gemeenschap (DVG) aandacht voor dementie. Er zijn verschillende actviteiten en bijkomsten. In dit overzicht vind je ze allemaal. 

 • Coalitie Kom Erbij Heusden

  22 juli 2021

  Eenzaamheid is een probleem waar ook inwoners uit de gemeente Heusden steeds vaker mee te maken hebben. Het plan van wethouder Van Steen? Alle organisaties in Heusden laten samenwerken om eenzaamheid samen te bestrijden én voorkomen. De Coalitie tegen Eenzaamheid is het resultaat van dit gemeentelijk initiatief. De Coalitie gaat vanaf september 2021 door het leven als de ‘Coalitie Kom Erbij Heusden’.

 • Long COVID-café Heusden

  29 juni 2021

  Heeft u na (langer geleden) corona te hebben gehad nog steeds last van klachten als vermoeidheid, concentratieverlies en kortademigheid? Grote kans dat u last heeft van long COVID. Heel vervelend! Bijeen organiseert een lotgenotenplatform voor mensen in de gemeente Heusden die kampen met long COVID-klachten. Het long COVID-café Heusden is een plek waar mensen met langdurige klachten een plek krijgen om met gelijken ervaringen te delen.

 • Ruimte voor verlies

  28 juni 2021

  Iedereen krijgt in het leven te maken met verlies. Als Bijeen willen we u graag bijstaan en ondersteunen. Daarom organiseren we op 6 en 13 juli online ontmoetingen in het kader van rouw en verlies.

 • Bekend maakt bemind: in gesprek met een vluchteling

  3 juni 2021

  Overal hebben we te maken met nieuwe culturen, zien we nieuwe Nederlanders. Of ze nou klasgenoot, patiënt, klant, collega of buurman zijn; vaak wordt óver vluchtelingen gesproken en minder mét hen. Vrijwilligershuis Heusden (onderdeel van Bijeen Heusden) en Vluchtelingenwerk bieden de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een vluchteling. Op 15 juni geven zij in de bibliotheek Drunen de workshop 'Bekend maakt bemind: in gesprek met een vluchteling'.