Nieuwsoverzicht

 • Koken met Kinderen terug in Buurthuis de Schakel

  25 mei 2023

  Vanaf afgelopen januari is buurthuis de Schakel tweemaal per maand op de vrijdagavond omgetoverd tot een bijzonder en sociaal restaurant. Dit restaurant dat volledig draait op een hobby-kok met de hulp van kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar opend haar deuren voor ouderen in Oudheusden en Heusden vesting. Ouderen die veelal om wat aandacht verlegen zitten.   

 • Als je uit elkaar gaat - Ouderbijeenkomst

  19 mei 2023

  Een scheiding kan veel stress geven. Het verandert je leven. Vaak weet je nog niet precies hoe het moet met wonen, financiën en allerlei andere praktische dingen. Door middel van een bijeenkomst in Vlijmen kom je hier meer over te weten. Aanmelden? Lees snel verder...

 • Zorgkrant 2023

  15 mei 2023

  De zorgkrant 2023 is uitgebracht! In de krant lees je inspirerende verhalen van vrijwilligers en het zorgaanbod in gemeente Heusden.

 • Jongerenruimte De Korf geopend

  13 maart 2023

  Vrijdag 3 maart is onder grote belangstelling de jongerenruimte in buurthuis De Korf geopend. Wethouder Jeroen van den Bosch opende onder toezicht van jongeren en buurtbewoners officieel deze nieuwe plek voor de jongeren uit Vlijmen.

 • Opening Jongerenruimte in Vlijmen

  28 februari 2023

  Na lang wachten is het komende vrijdag zover. Dan openen we de jongerenruimte in Vlijmen in Buurthuis de Korf Vlijmen!

 • Herdenking Russische inval in Oekraïne

  27 februari 2023

  Afgelopen vrijdag herdachten we het één jarig bestaan van de Russische inval in Oekraïne samen met de Oekraïnse vluchtelingen uit onze gemeente. Tijdens een lichtjestocht en een herdenkingsdienst in de Abdijhofmariënkroon stonden we stil bij dit verschrikkelijke feit.

 • Gevluchte Olha en Maksym vernoemen hun baby naar kroonprinses Amalia, uit dankbaarheid

  24 februari 2023

  In het Brabants Dagblad vandaag een aangrijpend verhaal over de Oekraïense Olha, Maksym, Adelinka en de pasgeboren Amalia. Vandaag is het een jaar geleden dat er een zware oorlog begon. Veel Oekraïners sloegen op de vlucht voor het oorlogsgeweld en meerdere vluchtelingen worden in Heusden opgevangen.

 • Eerste Meedenkers in Heusden ontvangen Diploma

  17 februari 2023

  Om mensen te helpen hun zorgvraag concreet te maken en op zoek te gaan naar oplossingen zet gemeente Heusden Meedenkers in. Dit zijn vrijwilligers die onafhankelijk meekijken met mensen die daar behoefte aan hebben. Op dinsdag 14 februari ontving de eerste groep van vijf vrijwilligers hun diploma uit handen van wethouder Peter van Steen in buurthuis De Stulp, Drunen. Hiermee is het project ‘Meedenkers’ officieel van start gegaan in de gemeente Heusden.

 • Meer bewegen voor ouderen

  6 februari 2023

  Wist je dat beweging je vitaal en in balans houdt bij het ouder worden? In Heusden worden op verschillende locaties voor ieder niveau beweeglessen georganiseerd. De lessen zijn gericht op het soepel houden van lichaam en geest, hoe jong of oud je ook bent.

 • Help een ander en jezelf

  30 december 2022

  Zoek je een waardevolle invulling van je (vrije) tijd? Denk eens aan vrijwilligerswerk. Je helpt hiermee een ander, maar vooral ook jezelf! Een klein gebaar maakt een groot verschil!