Nieuwsoverzicht

 • Het nieuwe coronavirus

  30 maart 2020

  Bij Bijeen houden wij ons aan de aangescherpte richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dat betekent dat wij mensen met verkoudheidsklachten verzoeken om niet bij onze wijkwinkels binnen te lopen. Daarnaast hebben we besloten om alle spreekuren van de wijkwinkels tot en met 6 april te annuleren. Het Aanmeldpunt en de balie van Bijeen in Drunen zijn wel gewoon bereikbaar tijdens de bekende openingstijden.  Heeft u vragen over het nieuwe coronavirus? Kijk op www.heusden.nl/coronavirus. U kunt ook de website van het RIVM raadplegen: www.rivm.nl.

 • Mantelzorgkrant over corona

  25 maart 2020

  In de nieuwe Mantelzorgkrant besteedt het Steunpunt Mantelzorg Heusden veel aandacht aan corona en hoe je hier als mantelzorger - maar ook als inwoner - mee op moet gaan. Verder staat de krant weer boordevol nuttige tips.

 • Dikke voldoende voor Bijeen

  21 oktober 2019

  De mensen van Bijeen doen hun uiterste best om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen bij hun behoefte aan zorg of ondersteuning. Uit de onderzoeken naar de ervaringen van cliënten binnen Wmo en Jeugdhulp blijkt dat ze daarin goed slagen. In beide onderzoeken scoort Bijeen een hele dikke voldoende.

 • Iets doen tegen kindermishandeling

  1 oktober 2019

  Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt de website zorgenomeenkind.nl bij. De website zorgenomeenkind.nl is een initiatief van de regionale Taskforce Kindermishandeling. Dat is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners in de regio Hart van Brabant.

 • Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

  5 september 2019

  Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! > DURF! verschil te maken. In de periode van maandag 9 tot en met zondag 15 september komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. Ook in de gemeente Heusden is er met de Maand van de Alfabetisering volop aandacht voor het thema.