Nieuwsoverzicht

 • Buurtbemiddeling Heusden verslaat landelijk gemiddelde

  10 augustus 2022

  In het nieuws is regelmatig te zien hoe een burenruzie behoorlijk uit de hand kan lopen. Een effectieve wijze om conflicten op te lossen, is de inzet van Buurtbemiddeling. Dit is een initiatief waarbij getrainde vrijwilligers samen met de betrokken partijen op zoek gaan naar een oplos-sing. In 2021 heeft Buurtbemiddeling Heusden 51 aanmeldingen ontvangen waarvan 93% met een positieve uitkomst is afgesloten. Een knappe prestatie in vergelijking met het landelijk gemiddelde van 70%!

 • Burgemeester komt langs voor lunch én afwas

  8 augustus 2022

  Donderdag 14 juli was een bijzondere dag. Burgemeester Willemijn van Hees kwam op bezoek in buurthuis De Mand in Vlijmen. Samen met de deelnemers en vrijwilligers van het Bijeen-project ‘Met Elkaar’ dronk zij een kop koffie en genoten van een heerlijke lunch. De burgemeester werd eerder dit jaar uitgenodigd door de deelnemers en vrijwilligers van ‘Met Elkaar’.

 • Jong en Oud gezamenlijk uit hun dak in Vliedberg

  4 juli 2022

  Een groep van 18 jongeren uit de Vlijmense wijk Vliedberg besloot een aantal maanden geleden een evenement, ‘Vliedberg uit z’n dak’, te organiseren voor hun buurtgenoten. Na maanden voorbereiding was Vliedberg op woensdagmiddag 29 juni het toneel van een gezellige middag en avond waarbij jong en oud zichtbaar genoot van de vele activiteiten, attracties, een BBQ en het heerlijke weer.

 • Heusdense kleuters klaargestoomd voor de basisschool

  4 juli 2022

  Woensdag 29 juni was het eindelijk zo ver voor de groep van 17 Heusdense kleuters. In een spe-ciaal voor hen eerder geopende bibliotheek was een echte diploma-uitreiking georganiseerd van-uit het programma ‘VVE Thuis, Instapje, Opstapje’ van Bijeen. Het programma ontwikkeld voor kinderen uit een achterstandssituatie leert de kinderen de benodigde vaardigheden en kennis voor een succesvolle start van de basisschool. Ook de ouders wordt geleerd op een ondersteu-nende en stimulerende manier met hun kind om te gaan en actief betrokken te raken bij de schoolloopbaan van hun kinderen. Het programma zorgt dat eventuele achterstanden zijn ver-kleind en heeft ook nog eens een positieve uitwerking op de schoolcarrière van de eventuele broers en zussen van de kleine deelnemers.

 • Campagne ‘een gelukkig leven’

  8 juni 2022

  Relaties zijn er in allerlei denkbare vormen. Zelf en met elkaar reis je naar een toekomst die je voor ogen hebt. Maar heb jij hetzelfde eindpunt voor ogen als je (toekomstige) partner? Helaas raken veel partners elkaar tijdens deze reis kwijt. De welbekende slotzin van ieder sprookje ‘En ze leefden nog lang en gelukkig’ geldt dan ook niet voor iedere relatie.

 • Hergebruikmarkt Buurthuis De Stulp 12 juni

  26 mei 2022

  Eindelijk, na een lange periode van afwezigheid door corona, is het weer tijd voor een gezellige Hergebruikmarkt in Buurthuis de Stulp. Lekker snuffelen tussen allerlei spulletjes en kleding die een tweede leven verdienen. De Hergebruikmarkt vindt plaats op 12 juni tussen 11:00u en 15:00u op de Admiraalweg 110 in Drunen. De toegang is gratis.  

 • Start voedselkast in buurthuis De Mand

  26 mei 2022

  Vanwege de toenemende prijzen voor voedsel en de torenhoge energieprijzen hebben steeds meer huishoudens moeite om rond te komen. Juist de huishoudens die net geen aanspraak kunnen maken op de HeusdenPas of de hulp van de voedselbank hebben meer en meer moeite om rond te komen. Speciaal voor deze doelgroep is buurthuis De Mand vanaf maandag 30 mei gestart met een voedselkast.

 • Enquete mantelzorgers Gemeente Heusden

  9 mei 2022

  Ben jij een mantelzorger uit de gemeente Heusden? Dan kunnen we jouw mening goed gebruiken! De gemeente Heusden laat momenteel een onderzoek doen naar de mantelzorg ondersteuning vanuit de gemeente. Het onderzoek richt zich met name op de respijtzorg en het huidige aanbod van voorzieningen.

 • 29 mei rommelmarkt in buurthuis De Mand

  5 april 2022

  Snuffelen tussen allerlei spulletjes en tweedehands kleding: op zondag 29 mei kan het eindelijk weer. Na twee coronajaren vindt de traditionele rommelmarkt in buurthuis De Mand in Vlijmen weer plaats. Om dit te vieren is de entree deze editie gratis. Komt u ook?

 • 6 mei prijzenbingo in buurthuis De Mand

  5 april 2022

  De barzaal van buurthuis De Mand in Vlijmen is aan een make-over toe. Om dit financieel mogelijk te maken, organiseert Bijeen op 6 mei om 20.00 uur een gezellige bingoavond. De opbrengst van de bingo gaat in zijn geheel naar de metamorfose van de bar. Natuurlijk zijn er volop prijzen te winnen, waaronder een superhoofdprijs.