Taalhuis Heusden: “Praat over laaggeletterdheid in de maand april!”

“Ik begrijp de informatie uit de folder van de apotheek nu beter”, zegt Gabriela. Gabriela volgt een taalcursus: “Ik heb nu meer zelfvertrouwen, omdat ik beter kan lezen en schrijven.” Gabriela is niet de enige, meer mensen hebben moeite met lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer. Daarom vraagt het Taalhuis Heusden deze maand extra aandacht voor laaggeletterdheid. Op verschillende plekken in Heusden worden activiteiten georganiseerd. Ook bezoekt onze mooie, rode oldtimer Taalhuisbus op 19 april de weekmarkt in Drunen en op 25 april de weekmarkt in Vlijmen.

Activiteiten in april
Je vindt het Taalhuis in de maand april op verschillende plekken in de Heusden, in wijkwinkel Vlijmen tot aan de Bibliotheek Vlijmen, Oudheusden en Drunen. Ook gaat de Taalhuisbus weer op tournee. In én rondom de bus is veel te doen en ervaren. Zoals voorleesactiviteiten, demo VR bril, stoepkrijten en andere doe-activiteiten. En natuurlijk geven de Taalhuismedewerkers informatie en gaan ze in gesprek over het aanbod: cursussen, trainingen, taalmaatjes en workshops.

Praat erover
1 Op de 6 Nederlanders heeft moeite met lezen, schrijven of digitale vaardigheden. Het is heel lastig als je niet goed kan lezen, schrijven, rekenen of werken met de computer en je telefoon. Je merkt dit ook in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld als je de uitslag van het ziekenhuis krijgt in een app, je de brief van de gemeente niet begrijpt of een formulier moet invullen. Daarom is het belangrijk om erover te praten. Met familie, collega’s, kennissen, buren, de vader op het schoolplein: praat erover.

Beter leren lezen, schrijven, rekenen of computer?
“Zo fijn dat ik mijn kinderen kan helpen met hun huiswerk”, glundert Gabrielle. Wil jij ook een e-mail kunnen versturen? De kassabon begrijpen? Of voorlezen aan je (klein)kind? Bij het Taalhuis in Heusden helpen wij je graag verder.

Bezoek het Taalhuis spreekuur op: elke maandagmiddag van 14.00-16.00 uur in de Bibliotheek Drunen, locatie De Voorste Venne. Gratis en zonder afspraak. 

Klik op de link hieronder om meer informatie te krijgen. 

www.taalhuismb.nl