Help jij als vrijwilliger mee de onderwijskansen van jonge kinderen te vergroten?

Bijeen levert met het project gezinsondersteuning al jaren een bijdrage aan VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie). Met dit project worden jonge kinderen tot 4 jaar in de gezinssituatie in samenwerking met hun ouders ondersteund in hun ontwikkeling. De ondersteuning vindt plaats door een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers die bij de gezinnen thuiskomt. Bijeen is voor dit bijzondere project op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

Ieder jaar wordt aan het einde van het schooljaar de zomer ingeluid met een feestelijke bijeenkomst waarbij de kinderen van de wethouder een diploma of certificaat krijgen. Natuurlijk zijn hier ook de vrijwilligsters en alle andere betrokkenen zoals pedagogisch medewerksters bij aanwezig. Dit jaar kon de bijeenkomst vanwege corona niet doorgaan. In plaats daarvan hebben alle kinderen een zomers zandijs-setje en de ouders een roos gekregen uit handen van de betrokken vrijwilligster.

Wachtlijst vanwege onvoldoende vrijwilligers

Na de zomer gaan we weer vol enthousiasme van start! Hiervoor hebben we weer voldoende vrijwilligers nodig. Op dit moment is er een wachtlijst van gezinnen met een ondersteuningsvraag vanwege onvoldoende vrijwilligsters. Daarom zijn wij op zoek naar vrijwilligsters die zo'n twee tot vier uur per week een gezin willen ondersteunen in de thuissituatie.

Het doel van de huisbezoeken is ouders een steuntje in de rug geven bij hun taak als opvoeder in het stimuleren van de ontwikkeling van hun kinderen. Hiermee vergroten zij de onderwijskansen van hun jonge kinderen voordat zij naar de basisschool gaan. Dit gaat door middel van leerzame en leuke spelactiviteiten op een laagdrempelige en speelse manier. Lijkt u dit wat? Mail of bel met Marjon van den Meerendonk: 06 105 49 497 of marjonvandenmeerendonk@contourdetwern.nl