Burgemeester komt langs voor lunch en afwas

Donderdag 14 juli was een bijzondere dag. Burgemeester Willemijn van Hees kwam op bezoek in buurthuis De Mand in Vlijmen. Samen met de deelnemers en vrijwilligers van het Bijeen-project ‘Met Elkaar’ dronk zij een kop koffie en genoten van een heerlijke lunch. De burgemeester werd eerder dit jaar uitgenodigd door de deelnemers en vrijwilligers van ‘Met Elkaar’. Julia Gavrilenko, sociaal werker van Bijeen Heusden en één van de kartrekkers van ‘Met Elkaar’ vertelt, ‘’Het is fijn dat onze burgemeester echt de tijd heeft genomen om aan de activiteit deel te nemen en het gesprek aan te gaan met de inwoners die steun halen uit het ‘Met Elkaar’ project. Wat mij betreft zijn de burgermeester en wethouders van harte welkom om vaker op onze locaties een kijkje te nemen. Door juist op locatie mee te draaien ontstaat er echt contact”.

Handen uit de mouwen

Het bleef natuurlijk niet alléén bij praten, de handen werden ook uit de mouwen gestoken. Na de kennismaking, onder het genot van een kop koffie, werd al snel begonnen aan het bereiden van de maaltijd. Het viel op dat onze burgemeester haar weg in de keuken goed weet te vinden. In een handomdraai stond er een heerlijke warme lunch op tafel. Tijdens het eten werden de verhalen van de deelnemers gedeeld met de burgemeester. Na de lunch ging de hele club, inclusief burgemeester, aan de afwas.

Met Elkaar

Op de ‘Met Elkaar-locaties’ kun je één- of tweewekelijks, zonder aanmelding, binnenlopen. Of je nou liever een spelletje speelt, een kaartje legt of samen met anderen wilt koken en van een warme maaltijd genieten; het kan allemaal bij ‘Met Elkaar’. Een paar uurtjes of de hele dag. Door mee te doen ontmoet je nieuwe mensen. Niets moet en heel veel is mogelijk! Je kunt natuurlijk ook helpen als vrijwilliger. Trudy, één van onze vrijwilligers Met Elkaar in Drunen, vertelt dat het ontzettend veel voldoening geeft omdat ze écht iets kan betekenen voor anderen in onze samenleving. Haar ervaringen bij ‘Met Elkaar’ hebben zelfs bijgedragen aan haar carrière switch waarbij ze nu werkzaam is als gastvrouw bij een zorginstelling. 

Iedere inwoner van de gemeente Heusden is van harte welkom. Meer informatie over de tijden en de locaties vind je op www.bijeenheusden.nl/metelkaar.