Jong en oud gezamenlijk uit hun dak in Vliedberg

Evenement georganiseerd door Vliedbergse jeugd voor hun wijk is een succes

Een groep van 18 jongeren uit de Vlijmense wijk Vliedberg besloot een aantal maanden geleden een evenement, ‘Vliedberg uit z’n dak’, te organiseren voor hun buurtgenoten. Na maanden voorbereiding was Vliedberg op woensdagmiddag 29 juni het toneel van een gezellige middag en avond waarbij jong en oud zichtbaar genoot van de vele activiteiten, attracties, een BBQ en het heerlijke weer. 

De groep in de leeftijd van veertien tot zeventien jaar organiseerde dit evenement niet zomaar. ‘De groep werd steeds meer aangesproken op de overlast in de wijk en wilde met dit evenement iets teruggeven aan de wijk en ook proberen een brug te slaan tussen de inwoners en de jongeren’ aldus Erdim Altin, jongerenwerker van Bijeen Heusden die de groep mee heeft geholpen deze dag te organiseren. ‘De groep jongeren in Vliedberg is natuurlijk groter dan de 18 jongens die dit evenement hebben georganiseerd, ze zijn hiermee wel positieve rolmodellen voor hun leeftijdsgenoten wat een groter effect zal hebben.’

Naast een betere band met de buurt willen de jongeren ook graag aandacht vragen om een jongerenruimte voor elkaar te krijgen in hun wijk. Erdem: ‘‘Een eigen jongerenruimte zorgt ervoor dat de jongeren een plek hebben anders dan de straat om elkaar te ontmoeten. Vanuit deze locatie kunnen ook weer meerdere activiteiten worden georganiseerd met en voor de buurt’.

‘We kijken terug op een drukbezochte en positieve middag. Ik heb tot laat in de avond van verschillende inwoners uit de wijk whatsapp berichten gekregen met complimenten voor de dag en het initiatief’ licht een trotste Erdem toe.