Koken met Kinderen terug in Buurthuis de Schakel

Vanaf afgelopen januari is Buurthuis de Schakel tweemaal per maand op de vrijdagavond omgetoverd tot een bijzonder en sociaal restaurant. Dit restaurant dat volledig draait op een hobby-kok met de hulp van kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar opend haar deuren voor ouderen in Oudheusden en Heusden vesting. Ouderen die veelal om wat aandacht verlegen zitten. 
 
“De verbinding van een activiteit voor kinderen en een gezellige activiteit voor ouderen blijkt een slimme vondst” aldus sociaal werker Katinka de Reu. Leren koken, de stress van een keuken en omgaan met gasten is ontzettend leerzame ervaring voor de deelnemende kinderen. De deelnemende kinderen ontdekken hun eigen talenten zowel op organisatorisch als op sociaal vlak. Voor de oudere gasten doorbreekt het restaurant de veelal eenzame vrijdagavond. Ook verbinden deze avonden de aanwezige ouderen. ‘We zien dat de gasten van het restaurant contact leggen met elkaar, ook voor ontmoetingen op andere momenten.’ 
 
Dit jaar 20 avonden! 
In 2022 was ‘Koken met Kinderen’ nog een pilot met 4 georganiseerde avonden. Dit jaar staat deze activiteit prominent op de kalender van De Schakel met in totaal 20 edities. Katinka: ‘De succesvolle pilot, de enthousiaste vrijwilligers en deelnemers maakte dat we al snel besloten om deze vier avonden uit te bouwen naar meer edities. Een bijdrage van de gemeente en van de lokale onderneming Qualis zorgt ervoor dat deze 20 edities financieel realiseerbaar zijn.’    

Vrijdag 19 mei was de laatste editie voor de zomerstop die duurt tot september. Deze avond waren niet alleen de ouderen te gast, ook de ouders, broers en zussen waren uitgenodigd. Zo konden zij zelf zien en proeven wat de deelnemende kinderen in de afgelopen maanden geleerd hebben.  
 
Wil jij meer weten over dit project of wil je jezelf aanmelden als deelnemers of vrijwilliger? Neem dan contact op met Katinka de Reu via katinkadereu@contourdetwern.nl.