Nieuwsoverzicht

 • Enquete mantelzorgers Gemeente Heusden

  9 mei 2022

  Ben jij een mantelzorger uit de gemeente Heusden? Dan kunnen we jouw mening goed gebruiken! De gemeente Heusden laat momenteel een onderzoek doen naar de mantelzorg ondersteuning vanuit de gemeente. Het onderzoek richt zich met name op de respijtzorg en het huidige aanbod van voorzieningen.

 • 29 mei rommelmarkt in buurthuis De Mand

  5 april 2022

  Snuffelen tussen allerlei spulletjes en tweedehands kleding: op zondag 29 mei kan het eindelijk weer. Na twee coronajaren vindt de traditionele rommelmarkt in buurthuis De Mand in Vlijmen weer plaats. Om dit te vieren is de entree deze editie gratis. Komt u ook?

 • 6 mei prijzenbingo in buurthuis De Mand

  5 april 2022

  De barzaal van buurthuis De Mand in Vlijmen is aan een make-over toe. Om dit financieel mogelijk te maken, organiseert Bijeen op 6 mei om 20.00 uur een gezellige bingoavond. De opbrengst van de bingo gaat in zijn geheel naar de metamorfose van de bar. Natuurlijk zijn er volop prijzen te winnen, waaronder een superhoofdprijs.

 • Samen Oplopen: de kracht van er zíjn voor gezinnen

  21 februari 2022

  Als ouder wil je natuurlijk je kinderen goed opvoeden en een fijne jeugd geven. Maar soms lukt dat gewoon even niet. Je hebt allerlei zorgen en problemen aan je hoofd die veel van je aandacht en energie vragen. Eind 2020 is heet project Samen Oplopen gestart in de gemeente Heusden. Binnen Samen Oplopen ondersteunen we gezinnen met kinderen tot 23 jaar. Denk daarbij aan hulp bij financiële zorgen, het krijgen van een groter netwerk of ondersteuning wanneer het niet zo goed gaat met je kind (thuis of op school).

 • Welzijn op Recept van start in Heusden

  15 februari 2022

  Welzijn op Recept is een eenvoudig concept dat nu al een groot succes blijkt te zijn in gemeentes waar ze al werken met Welzijn op Recept. Een doorverwijzing vanuit de eerstelijnszorg naar een welzijnscoach werkt beter dan 'het traditionele pilletje'. Patiënten die een doorverwijzing hebben gekregen geven aan dat het hun kwaliteit van leven verhoogt en hun gezondheid verbetert.

 • Tevredenheid over Bijeen

  3 december 2021

  De medewerkers van Bijeen doen hun uiterste best om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen bij hun ondersteuningsvraag. Ieder jaar onderzoeken we daarom de ervaringen van inwoners die gebruik maken van een Wmo-voorziening zoals dagbesteding of hulp bij het huishouden. Hier lees je de resultaten over 2020.

 • Nieuwe cursus Alleenzaamheid van start

  21 oktober 2021

  Of je nu jong of al wat ouder bent: iedereen kan eenzaamheid ervaren. Wie zich eenzaam voelt, wil vaak graag van dit gevoel af. Maar hoe doe je dat? Het is niet zo makkelijk opgelost als ‘onder de mensen komen’. Bijeen introduceert daarom de gratis cursus Alleenzaamheid, speciaal voor Heusde-naren die zich (weleens) eenzaam voelen en meer contacten willen opdoen.

 • Kom Erbij in Heusden! Klein gebaar, groot verschil.

  4 oktober 2021

  Op donderdag 30 september trapte wethouder Peter van Steen de Maand van de Ontmoeting af op de markt in Vlijmen en in de vesting (en 1 oktober in Drunen). Tijdens de maand van de ontmoeting lanceren we ook de campagne ‘Kom Erbij!’.

 • Help jij als vrijwilliger mee de onderwijskansen van jonge kinderen te vergroten?

  20 september 2021

  Bijeen levert met het project gezinsondersteuning al jaren een bijdrage aan VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie). Met dit project worden jonge kinderen tot 4 jaar in de gezinssituatie in samenwerking met hun ouders ondersteund in hun ontwikkeling. De ondersteuning vindt plaats door een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers die bij de gezinnen thuiskomt. Bijeen is voor dit bijzondere project op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

 • Coalitie Kom Erbij Heusden

  22 juli 2021

  Eenzaamheid is een probleem waar ook inwoners uit de gemeente Heusden steeds vaker mee te maken hebben. Het plan van wethouder Van Steen? Alle organisaties in Heusden laten samenwerken om eenzaamheid samen te bestrijden én voorkomen. De Coalitie tegen Eenzaamheid is het resultaat van dit gemeentelijk initiatief. De Coalitie gaat vanaf september 2021 door het leven als de ‘Coalitie Kom Erbij Heusden’.