Nieuwsoverzicht

 • Burgemeester komt langs voor lunch én afwas

  8 augustus 2022

  BURGEMEESTER KOMT LANGS VOOR LUNCH ÉN AFWAS Donderdag 14 juli was een bijzondere dag. Burgemeester Willemijn van Hees kwam op bezoek in buurthuis De Mand in Vlijmen. Samen met de deelnemers en vrijwilligers van het Bijeen-project ‘Met Elkaar’ dronk zij een kop koffie en genoten van een heerlijke lunch. De burgemeester werd eerder dit jaar uitgenodigd door de deelnemers en vrijwilligers van ‘Met Elkaar’. Julia Gavrilenko, sociaal werker van Bijeen Heusden en één van de kartrekkers van ‘Met Elkaar’ vertelt, ‘’Het is fijn dat onze burgemeester echt de tijd heeft genomen om aan de activiteit deel te nemen en het gesprek aan te gaan met de inwoners die steun halen uit het ‘Met Elkaar’ project. Wat mij betreft zijn de burgermeester en wethouders van harte welkom om vaker op onze locaties een kijkje te nemen. Door juist op locatie mee te draaien ontstaat er echt contact”.

 • Jong en Oud gezamenlijk uit hun dak in Vliedberg

  4 juli 2022

  Een groep van 18 jongeren uit de Vlijmense wijk Vliedberg besloot een aantal maanden geleden een evenement, ‘Vliedberg uit z’n dak’, te organiseren voor hun buurtgenoten. Na maanden voorbereiding was Vliedberg op woensdagmiddag 29 juni het toneel van een gezellige middag en avond waarbij jong en oud zichtbaar genoot van de vele activiteiten, attracties, een BBQ en het heerlijke weer.

 • Heusdense kleuters klaargestoomd voor de basisschool

  4 juli 2022

  Woensdag 29 juni was het eindelijk zo ver voor de groep van 17 Heusdense kleuters. In een spe-ciaal voor hen eerder geopende bibliotheek was een echte diploma-uitreiking georganiseerd van-uit het programma ‘VVE Thuis, Instapje, Opstapje’ van Bijeen. Het programma ontwikkeld voor kinderen uit een achterstandssituatie leert de kinderen de benodigde vaardigheden en kennis voor een succesvolle start van de basisschool. Ook de ouders wordt geleerd op een ondersteu-nende en stimulerende manier met hun kind om te gaan en actief betrokken te raken bij de schoolloopbaan van hun kinderen. Het programma zorgt dat eventuele achterstanden zijn ver-kleind en heeft ook nog eens een positieve uitwerking op de schoolcarrière van de eventuele broers en zussen van de kleine deelnemers.

 • Start voedselkast in buurthuis De Mand

  26 mei 2022

  Vanwege de toenemende prijzen voor voedsel en de torenhoge energieprijzen hebben steeds meer huishoudens moeite om rond te komen. Juist de huishoudens die net geen aanspraak kunnen maken op de HeusdenPas of de hulp van de voedselbank hebben meer en meer moeite om rond te komen. Speciaal voor deze doelgroep is buurthuis De Mand vanaf maandag 30 mei gestart met een voedselkast.

 • Samen Oplopen: de kracht van er zíjn voor gezinnen

  21 februari 2022

  Als ouder wil je natuurlijk je kinderen goed opvoeden en een fijne jeugd geven. Maar soms lukt dat gewoon even niet. Je hebt allerlei zorgen en problemen aan je hoofd die veel van je aandacht en energie vragen. Eind 2020 is heet project Samen Oplopen gestart in de gemeente Heusden. Binnen Samen Oplopen ondersteunen we gezinnen met kinderen tot 23 jaar. Denk daarbij aan hulp bij financiële zorgen, het krijgen van een groter netwerk of ondersteuning wanneer het niet zo goed gaat met je kind (thuis of op school).

 • Welzijn op Recept van start in Heusden

  15 februari 2022

  Welzijn op Recept is een eenvoudig concept dat nu al een groot succes blijkt te zijn in gemeentes waar ze al werken met Welzijn op Recept. Een doorverwijzing vanuit de eerstelijnszorg naar een welzijnscoach werkt beter dan 'het traditionele pilletje'. Patiënten die een doorverwijzing hebben gekregen geven aan dat het hun kwaliteit van leven verhoogt en hun gezondheid verbetert.

 • Help jij als vrijwilliger mee de onderwijskansen van jonge kinderen te vergroten?

  20 september 2021

  Bijeen levert met het project gezinsondersteuning al jaren een bijdrage aan VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie). Met dit project worden jonge kinderen tot 4 jaar in de gezinssituatie in samenwerking met hun ouders ondersteund in hun ontwikkeling. De ondersteuning vindt plaats door een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers die bij de gezinnen thuiskomt. Bijeen is voor dit bijzondere project op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

 • Bijeen biedt creatieve workshops bij omgaan met rouw en verlies

  26 januari 2021

  Iedereen krijgt in het leven te maken met rouw en verlies. In deze tijd komt het helaas vaker voor dat mensen iemand verliezen of dat het leven ingrijpend verandert. Misschien heb je voor iemand gezorgd tot het einde van diens leven, of is een afscheid abrupt geweest. Bijeen Heusden vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten om met deze ervaringen bezig te zijn.

 • Succesvolle start Samen Oplopen in gemeente Heusden

  25 januari 2021

  Sinds kort is Samen Oplopen actief in de gemeente Heusden: vrijwilligers van Bijeen ondersteunen gezinnen met kinderen tot 23 jaar die hulp kunnen gebruiken bij allerlei dagelijkse situaties. Vlak voor de jaarwisseling was de eerste koppeling tussen gezin en vrijwilliger, koppeling twee volgde snel. Als alles goed verloopt, volgen er binnenkort nog vier koppelingen.

 • Een dag uit het leven van een maatschappelijk werker van Bijeen

  10 december 2020

  Binnen Bijeen is Angela van Hest actief als maatschappelijk werker. Al ruim zes jaar lang is Valerie een van haar cliënten: een moedige dame die veel heeft meegemaakt en in het maatschappelijk werk van Bijeen een lichtpunt zag. Angela en Valerie sluiten binnenkort hun hulpverleningstraject af. Wat is er in tussentijd gebeurd?