Wat als opvoeden niet vanzelf gaat...?

Het opvoeden van een kind is niet altijd even gemakkelijk. Er bestaat geen boek of cursus die antwoord geeft op alle vragen. Het is daarom ook helemaal niet zo gek als het opvoeden van je kind af en toe niet gaat zoals jij het wilt. Dat het even niet vanzelf gaat.

Als je over de opvoeding vragen hebt of ervaringen wilt delen, zijn er tal van plekken waar je je oor te luister kunt leggen. Natuurlijk is het nooit verkeerd om ervaringen delen met andere ouders. Wil je advies van een deskundige, dan kun je bijvoorbeeld aankloppen bij het consultatiebureau, je huisarts of de school van je kind. Kunnen zij je vraag niet beantwoorden, dan kunnen ze je doorverwijzen naar het Jeugd- & Gezinsteam (JGT) van Bijeen Heusden. Belangrijk is in ieder geval dat je er niet mee blijft lopen.

> Meer informatie over het Jeugd-& Gezinsteam van Bijeen Heusden. 

Consultatiebureaus in Heusden

In Heusden kun je bij de GGD Hart voor Brabant terecht met vragen over het opgroeien, de gezondheid en de opvoeding van jouw kind. Alle kinderen woonachtig in onze gemeente worden vanaf hun geboorte tot hun achttiende jaar gevolgd in hun ontwikkelingen door GGD Hart voor Brabant. Wees van harte welkom op het consultatiebureau of maak een afspraak met de jeugdarts of jeugdverpleegkundige van jouw school.  We helpen je als dat nodig is: wij zijn er voor jou en je kind. Klik hieronder om naar het Ouderportaal van GGD Hart voor Brabant te gaan. In dit portaal houdt de GGD samen met ouders de groei en ontwikkeling van jouw kind goed in de gaten.

> Ouderportaal GGD Hart voor Brabant

De gemeente Heusden telt 3 consultatiebureaus: 

Opvoedcursussen

De GGD biedt ook diverse opvoedcursussen. Kijk voor meer informatie op de website van GGD Hart voor Brabant.

> Naar de website van GGD Hart voor Brabant