Klein gebaar, groot verschil

Samen lekker doorstappen en onderweg kletsen, dat is onze Wandelbende!

In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan verschillende Heusdense initiatieven centraal. Allemaal met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken. We nemen je graag mee in het verhaal van Marielle en Cindy uit onze gemeente.

Op een bankje, vlakbij de Emmamolen in Nieuwkuijk, maken we kennis met Marielle en Cindy. Twee dames uit Vlijmen die de drijvende kracht zijn achter de Wandelbende. Met hun enthousiasme en gevoel voor aanpakken hebben ze, samen met buurtsportcoach Lian van Stichting de Schroef, een leuke club mensen bij elkaar gebracht die samen graag in beweging zijn. Het idee van de Wandelbende kwam niet zomaar aanwaaien, daar gaat een geschiedenis aan vooraf.

Marielle is een enthousiaste en positieve vrouw die van de ene op de andere dag moest leren omgaan met de gevolgen van een ongeluk op haar werk. Ze moest daardoor haar leven flink aanpassen, kon niet meer werken en kwam thuis te zitten. Ook Cindy heeft fysieke tegenslagen gekend en moet daardoor haar grenzen bewaken. Ook zij zit noodgedwongen thuis en zag de muren op haar afkomen. Beide dames legden zich niet bij het lot neer, maar namen het heft in eigen handen. Ze wilden graag in beweging komen maar konden geen georganiseerde groep in Vlijmen vinden waarbij beweging (laagdrempelig) en ontmoeting centraal stonden.

Beide dames namen contact op met buurtsportcoach Lian. Samen zijn zij om de tafel gaan zitten om te kijken wat er wel mogelijk was. Op dat moment ontstond de ‘Wandelbende’. Bij deze vrijwillige club kan iedereen, die een stevige wandeling wil maken en andere mensen wil ontmoeten, aansluiten. ‘’Onze Wandelbende geeft weer aanleiding om de deur uit te gaan, dat is superfijn voor mij maar ook voor andere deelnemers’’, aldus Marielle.  Inmiddels zijn er al verschillende loopgroepen op meerdere momenten in de week. De ‘Wandelbende’ is een laagdrempelige en gratis activiteit waar iedereen aan mee kan en mag doen. Cindy geeft aan: ‘’ Een eerste keer bij een bestaande groep aansluiten is leuk maar ook spannend. Neem daarom gerust een vriend of kennis eens mee’’.

Doe jij ook mee?

Wil jij ook een keer meelopen met deze ‘bende’ van gezellige mensen? Neem dan contact op met buurtsportcoach Lian van de Veerdonk. Ze is bereikbaar op 06 – 301 549 23 of stuur een mail naar lian.vandeveerdonk@stichtingdeschroef.nl

Bekijk ook de facebookpagina van De Vlijmense Wandelbende

De coalitie Kom Erbij Heusden wil eenzaamheid bespreekbaar maken onder inwoners. Het is belangrijk dat mensen de signalen leren herkennen en zelf ook actie ondernemen zodat we samen eenzaamheid kunnen terugdringen.

Terug naar de startpagina