Samen fietsen. Samen genieten. Dat is Fietsmaatjes Heusden!

In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan verschillende Heusdense initiatieven centraal. Allemaal met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken. We nemen je graag mee in het verhaal van Kees en Francien.

Eén keer in de twee weken trekken Kees en Francien er samen op uit. In Drunen stappen ze op de duo-fiets, met elektrische ondersteuning, en ontdekken ze de meest prachtige plekken in onze gemeente. Maar ook daarbuiten. Samen fietsen ze makkelijk rondjes van 30 of 40 kilometer. ‘’We hebben allerlei prachtige plekjes in de natuur gezien. Zoals een ooievaar en reiger die mot met elkaar hadden, of elkaar heel aardig vonden’’ gniffelt Francien. ‘’We fietsen nooit dezelfde rondjes en soms blijven we ook dichterbij huis hoor’’, vult Kees aan. Francien is 85 jaar. Zij gaf zichzelf op voor Fietsmaatjes Heusden omdat ze zelf minder van huis ging. ‘’Vooraf dacht ik… dit is niets voor mij maar ik zal het een keertje proberen’’. Inmiddels fiets ze al meer dan twee jaar samen met Kees rond. ‘’Ik kom helemaal tot rust als ik met Kees fiets. Soms trap ik mee, en soms geniet ik alleen’’ glimlacht Francien. Ze kende elkaar van tevoren niet maar inmiddels is er een hechte band tussen de twee ontstaan.

Bij Fietsmaatjes Heusden wordt een fietsmaatje (vrijwilliger) gekoppeld aan een gast. Dat is iemand die niet meer zelfstandig kan fietsen maar dat nog wel graag wil. Kees is een fietser in hart en nieren. Hij stapt graag op de racefiets maar wil ook anderen, die dat niet meer kunnen, laten genieten van de omgeving op de fiets. Daarom is hij een Fietsmaatje geworden. ‘’Het is fijn dat ik Francien kan helpen om meer buiten te komen. We drinken na het fietsen vaak nog een kopje koffie. Zelfs op mijn verjaardag hebben we samen een rondje gefietst om vervolgens thuis een gebakje te eten. Hartstikke gezellig! Samen fietsen schept echt een band.’’, vertelt Kees.

Fietsmaatjes Heusden is er voor iedereen die er graag met de fiets op uit trekt, maar dat om welke reden dan ook niet meer zelfstandig kan. Gezelligheid en samen bewegen gaan hand in hand. Je leeftijd doet er niet toe. Fietsmaatjes Heusden zoekt vrijwilligers die graag iets zinvols doen voor een ander en sportief bezig zijn. Stap jij ook op de fiets als Fietsmaatje? Meer informatie over Fietsmaatjes Heusden vind je op www.fietsmaatjesheusden.nl

De coalitie Kom Erbij Heusden wil eenzaamheid bespreekbaar maken onder inwoners. Het is belangrijk dat mensen de signalen leren herkennen en zelf ook actie ondernemen zodat we samen eenzaamheid kunnen terugdringen.

Terug naar de startpagina