Klein gebaar, groot verschil

Als vrijwilliger bij ‘Met Elkaar’ maak ik anderen blij en ben ik zelf er even uit!

In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan verschillende Heusdense initiatieven centraal. Allemaal met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken. We nemen je graag mee in het verhaal van Trudy uit onze gemeente.

In buurthuis De Stulp maken we kennis met Trudy, een inwoner uit Drunen. Het buurthuis is overigens niet een locatie die we zomaar bedacht hebben voor onze kennismaking, iedere donderdagochtend staat Trudy hier namelijk klaar voor inwoners uit de gemeente die even de deur uit willen. Trudy is vrijwilliger bij ‘Met Elkaar’, een initiatief dat dagbesteding biedt in de gemeente. Als échte gastvrouw zorgt Trudy ervoor dat niemand iets te kort komt. Ze helpt mee met koffie uitschenken, gunt iedereen zijn praatje, doet gezellig mee met activiteiten en dient in de middag de lunch op. Want de inwoners sluiten de gezellige ochtend af door samen te genieten van een heerlijke lunch, klaar gemaakt door vrijwilligers van ‘Met Elkaar’ en inwoners die tijdens hun bezoek op de groep graag willen helpen.

Trudy kwam niet zomaar bij ‘Met Elkaar’ terecht, ze vertelt hier het volgende over; ‘’Door persoonlijke omstandigheden kwam ik thuis te zitten. Ik kwam bijna de deur niet meer uit. Op een gegeven moment bedacht ik mij dat het zo niet langer kon. Ik besloot om hulp te zoeken. Zo kwam ik bij Bijeen terecht’’. Bijeen gaf Trudy weer een reden om naar buiten te gaan en om onder te mensen te komen. Zo maakte ze kennis met het initiatief van ‘Met Elkaar’ en werd ze vrijwilliger op de groep van donderdagochtend. ‘’Op deze manier doe ik nieuwe sociale contacten op en kom ik vaker de deur uit, tegelijkertijd kan ik echt iets betekenen voor anderen in onze samenleving. Dat geeft ontzettend veel voldoening.’’ Het vrijwilligerswerk heeft er zelfs voor gezorgd dat Trudy haar leven aan het omgooien is en een baan zoekt in de verzorging. De ervaring die ze nu opdoet, pakt niemand haar meer af en gaat er vast en zeker aan bijdragen dat ze binnenkort een leuke baan vindt waarin ze iets kan betekenen voor een ander en voor zichzelf.

Doe jij ook mee?

‘Met Elkaar’ is te vinden op meerdere locaties in de gemeente Heusden en iedereen is van harte welkom! Wil jij ook een keer aansluiten? Neem dan contact op via telefoonnummer 073 – 5131 950 of mail naar receptie@bijeenheusden.nl.

De coalitie Kom Erbij Heusden wil eenzaamheid bespreekbaar maken onder inwoners. Het is belangrijk dat mensen de signalen leren herkennen en zelf ook actie ondernemen zodat we samen eenzaamheid kunnen terugdringen.

Terug naar de startpagina