Klein gebaar, groot verschil

Elkaar ontmoeten  en samen blijven meedoen in Elshout!

In de campagne ‘Kom Erbij Heusden’ staan verschillende Heusdense initiatieven centraal. Allemaal met de overeenkomst dat een klein gebaar van de een, een groot verschil voor de ander kan maken. We nemen je graag mee in het verhaal van de werkgroep SAMEN uit Elshout.

Regelmatig elkaar ontmoeten en ‘samenzijn’, dat is het doel van de werkgroep SAMEN in Elshout. De werkgroep organiseert regelmatig activiteiten in het dorp voor inwoners die behoefte hebben om wat vaker de deur uit te gaan. De werkgroep focust zich niet op een specifieke activiteit maar zoekt samen met de deelnemers naar een passend aanbod. Dat betekent ook dat inwoners uit het dorp gevraagd worden om als vrijwilliger of begeleider aan te sluiten. ‘’Het is dus voor iedereen in Elshout, niet alleen de senioren. Doordat we ook vrijwilligers vragen mee te doen bereiken we een grotere groep mensen’’, aldus Ingrid van de werkgroep.

Er zijn al verschillende activiteiten georganiseerd. Denk aan een spelletjes- en buurtavond, een gezamenlijke barbecue, samen naar een toneelvoorstelling met lunch en een heus themadiner. Ingrid vertelt enthousiast: ‘’Onze eerste activiteit vond plaats in de zomervakantie, een periode die vaak wat eenzamer is omdat kinderen op vakantie zijn. Met ongeveer 25 deelnemers gingen we een avondje ‘op reis’ naar Oostenrijk! Samen genoten we van een  heerlijk diner bij restaurant Het Oude Tramstation in Elshout. Door de acteurs van toneelvereniging Zoeklicht konden we het mooi aankleden alsof we echt op reis waren, compleet met shuttleservice, vliegticket, piloot en stewardessen. Iedereen genoot zo erg dat ze geen erg hadden van de turbulentie die we onderweg ondervonden’’.

De werkgroep SAMEN bestaat uit Ingrid Veldkamp, Sjan van Rooij, Ellen de Wit, Dymph Klerkx, Wendy van Hulten en Jan van Oijen. Allemaal zijn ze ervan overtuigd dat dit soort ontmoetingen ervoor zorgt dat jong en oud mee kan blijven doen in het dorp.