Feestelijke aftrap Maand van de Ontmoeting

De maand oktober staat in het teken van Ontmoeting in Heusden. De coalitie Kom Erbij Heusden heeft weer een flink programma opgesteld met allerlei activiteiten om elkaar te ontmoeten. Met de ‘Social Friday’ trappen we het programma op vrijdag 29 september af in buurthuis De Stulp met jongeren!

De coalitie Kom Erbij Heusden blijft zich inzetten om (gevoelens van) eenzaamheid te voorkomen. Tijdens de ‘Maand van de ontmoeting’ vragen we hier extra aandacht voor! Dit jaar hebben we extra aandacht voor jongeren, daarom is Bijeen Heusden een samenwerking aangegaan met Stichting Join Us.

Elkaar ontmoeten binnen de gemeente Heusden staat centraal in de campagne 'Klein gebaar, Groot verschil'. Ook dit jaar is er weer een nieuw en inspirerend voorbeeld. Helma Schreuders neemt je mee in haar persoonlijke verhaal. Deze creatieve en enthousiaste dame verloor haar partner en kwam in een diep dal terecht. Toch wist ze hieruit te klimmen en anderen buurtbewoners te inspireren om mee te doen. Nu organiseert ze, samen met hulp van sociaal werker Harm van Bijeen Heusden, de creatieve workshop ‘Out of your mind’. Op www.komerbijheusden.nl onder de kop ‘lokale voorbeelden’ lees je het hele verhaal van Helma.

Op de website www.komerbijheusden.nl kunnen inwoners simpel en snel een passende activiteit zoeken in de Maand van de Ontmoeting. Ook dagen we inwoners uit om iemand mee te nemen naar een activiteit in de buurt. Loop bijvoorbeeld binnen bij het Mamacafé, hier kunnen ouders elkaar ontmoeten en tips delen over de opvoeding van hun kind. Ook organiseren we weer het ‘Ontmoeten op zondag’ in buurthuis De Mand. Wil je liever iets actiefs doen? Loop dan mee met de Vlijmense Wandelbende! Zij lopen in een gemoedelijk tempo prachtige wandelroutes in onze gemeente.

Op vrijdag 29 september organiseert Bijeen Heusden met stichting Join Us en Rotary Heusden twee activiteiten tijdens de landelijke Social Friday. Jongeren uit de gemeente, in de leeftijd van 12 tot 30 jaar, kunnen meedoen aan de bakwedstrijd ‘Bake-off’ of een PubQuiz. De activiteiten in buurthuis De Stulp in Drunen starten om 19.30 en duren tot ongeveer 22.00. Het belooft een gezellige avond te worden.  Schrijf je in via www.socialfriday.nl.

Deze avond vormt de aftrap van Join Us in de gemeente Heusden. Join Us is een goedlopend initiatief voor jongeren die behoefte hebben aan meer sociaal contact. Vanaf november kunnen jongeren tweewekelijks aan de slag in een Join Us groep. Zo werken ze samen aan hun persoonlijke social challenge(s) door activiteiten zelf te bedenken en te organiseren. De jongeren worden begeleid door jeugdprofessionals (een jongerenwerker en een medewerker van het jeugd- en gezinsteam).

Coalitie tegen eenzaamheid

In  de gemeente Heusden spant de coalitie Kom Erbij Heusden zich in om gevoelens van eenzaamheid (preventief) tegen te gaan en degenen die ze ervaren te ondersteunen. Dit doen ze door activiteiten en trainingen te organiseren. Meer informatie over het herkennen van eenzaamheid, de verschillende activiteiten en inspirerende voorbeelden waarin een klein gebaar een groot verschil maakt vind je op www.komerbijheusden.nl.  

Een overzicht van alle activiteiten tref je in onderstaand overzicht (klik op de afbeelding om 'm te vergroten):