Een eerste keer bij een bestaande groep aansluiten is leuk maar ook spannend. Nodig daarom gerust eens een ander uit om samen een nieuwe activiteit in het dorp te ontdekken. Neem een vriend of kennis eens mee naar jouw eigen club of nodig een buurtgenoot uit voor een kopje koffie en een praatje. Dit kleine gebaar kan voor iemand een groot verschil maken. Want wist je dat 44% van onze inwoners zich wel eens eenzaam voelt? In iedere kern en van jong tot oud zijn deze gevoelens.

Klein gebaar
Bij ingrijpende gebeurtenissen ligt eenzaamheid op de loer. Denk aan een scheiding, verlies van een dierbare, pesten of ziekte. Maar ook een verhuizing of geboorte van een eerste kind kunnen voor eenzaamheidsgevoelens zorgen. Ken je iemand die zo’n levens veranderende gebeurtenis heeft meegemaakt? Weet dan dat een klein gebaar een groot verschil kan maken. Heb je zelf te maken met een ingrijpende gebeurtenis? Je bent altijd welkom bij Bijeen om te kijken welke mogelijkheden er zijn binnen de gemeente of om gewoon je verhaal te doen.

Ga naar het activiteitenoverzicht

Trainingen en workshops

Wanneer er langere tijd sprake is van eenzaamheid is het vaak moeilijk om hier uit te komen. Zomaar deelnemen aan activiteiten is een grote stap, mede door een negatief zelfbeeld en negatief beeld van de wereld. Door aan een krachtgroep of weerbaarheidstraining mee te doen werk je aan jezelf, waarna je weer (nieuwe) contacten kunt toelaten in je leven. Hiervoor biedt Bijeen verschillende trainingen aan, zowel voor volwassenen als ook voor jeugd. Hieronder vindt je het complete aanbod, de groepen starten bij voldoende aanmeldingen.

Of je nu jong of al wat ouder bent: iedereen kan eenzaamheid ervaren. Wie zich eenzaam voelt, wil vaak graag van dit gevoel af. Maar hoe doe je dat? Het is niet zo makkelijk opgelost als ‘onder de mensen komen’. Bijeen introduceert daarom de gratis cursus ‘Frisse start’, speciaal voor Heusdenaren die zich (weleens) eenzaam voelen en meer contacten willen opdoen.

Tijdens de bijeenkomsten van de cursus ‘Frisse start’ gaan we in kaart brengen wat de betekenis is van eenzaamheid, hoe je denkt en wat je voelt. We geven tips om dingen anders te gaan doen en jezelf beter te voelen. We bouwen op deze manier aan jouw zelfvertrouwen, communicatie en verbinding met anderen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, allemaal in groepsverband.

Aanmelden?
Groep start bij voldoende aanmeldingen. Meer informatie of direct aanmelden voor de cursus? Mail met het Aanmeldpunt van Bijeen: info@bijeenheusden.nl. Of bel met 073 782 01 78 (ma t/m vr 09.00 - 13.00 uur).

Flyer Frisse start >

Iedereen kent tijden in het leven dat het makkelijker gaat of juist moeilijker. Iedereen is wel eens onzeker of op zoek naar een manier om verder te gaan. Soms lukt het om zelf de situatie te verbeteren. Soms is het juist fijn om hulp te krijgen. Wilt u graag hulp, dan is de Krachtgroep wellicht iets voor u. 

Doelgroep: Volwassenen

Groep start bij voldoende aanmeldingen. Meer informatie of direct aanmelden voor de gratis cursus? Mail met het Aanmeldpunt van Bijeen: info@bijeenheusden.nl. Of bel met 073 782 01 78 (ma t/m vr 09.00 - 13.00 uur).

> Bekijk de webpagina voor meer informatie

Iedereen krijgt in het leven te maken met rouw en verlies. In deze tijd komt het helaas vaker voor dat mensen iemand verliezen of dat het leven ingrijpend verandert. Misschien heb je voor iemand gezorgd tot het einde van diens leven, of is het afscheid abrupt geweest. Bijeen Heusden vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten om deze ervaringen te delen.

Doelgroep: Volwassenen

Groep start bij voldoende aanmeldingen. Meer informatie of direct aanmelden voor de gratis cursus? Mail met het Aanmeldpunt van Bijeen: info@bijeenheusden.nl. Of bel met 073 782 01 78 (ma t/m vr 09.00 - 13.00 uur).

> Bekijk de webpagina voor meer informatie

Met de weerbaarheidstraining ‘Rots en Water’ leer je door middel van actie, spel en eenvoudige zelfverdedigingsoefeningen wanneer je voor jezelf moet opkomen en wanneer je je beter ergens bij kunt neerleggen. Het is een training waarbij de jongeren zichzelf beter leren kennen en daardoor andere kinderen beter begrijpen.

Doelgroep: Jeugd van 6-9 jaar

Groep start bij voldoende aanmeldingen. Meer informatie of direct aanmelden voor de gratis training? Mail met het Aanmeldpunt van Bijeen: info@bijeenheusden.nl. Of bel met 073 782 01 78 (ma t/m vr 09.00 - 13.00 uur).

> bekijk de flyer voor meer informatie

Deze training leert kinderen: positief om te gaan met andere kinderen, voor zichzelf op te komen, niet weg te lopen voor lastige situaties en moeilijk situaties aan te pakken.

Doelgroep: Jeugd van 9-12 jaar

Groep start bij voldoende aanmeldingen. Meer informatie of direct aanmelden voor de gratis training? Mail met het Aanmeldpunt van Bijeen: info@bijeenheusden.nl. Of bel met 073 782 01 78 (ma t/m vr 09.00 - 13.00 uur).

> Bekijk de flyer voor meer informatie

Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Het overkomt ze. Het kan zeer verschillend zijn hoe ze hiermee omgaan. Bij de spel/praatgroep KIES kunnen kinderen de scheiding leren begrijpen, een plaats geven en een manier vinden om te kunnen omgaan met alles wat ze moeilijk vinden aan de scheiding.

Doelgroep: Jeugd

Groep start bij voldoende aanmeldingen. Meer informatie of direct aanmelden voor de gratis training? Mail met het Aanmeldpunt van Bijeen: info@bijeenheusden.nl. Of bel met 073 782 01 78 (ma t/m vr 09.00 - 13.00 uur).

> Bekijk de flyer voor meer informatie

Eenzaamheid is overal, ook binnen jouw club of vereniging. Als je weet dat iemand eenzaam is, dan kun je daar extra op letten. Maar wat zijn de signalen? En als je vermoedens hebt, hoe breng je dit dan ter sprake? Op donderdag 4 november vond er een interactieve training plaats verzorgd door Movisie, hét landelijk kennisinstituut op het gebied van onder andere eenzaamheid. We inventariseren of er nog meer behoefte is aan een dergelijke training. Wellicht organiseren we op een later moment nogmaals een soortgelijke training. Heb je interesse maak dit dan kenbaar door te mailen naar communicatie@heusden.nl.