Nieuwsoverzicht

 • Feestelijke aftrap Maand van de Ontmoeting

  6 oktober 2023

  De maand oktober staat in het teken van Ontmoeting in Heusden. De coalitie Kom Erbij Heusden heeft weer een flink programma opgesteld met allerlei activiteiten om elkaar te ontmoeten. Kijk snel op www.komerbijheusden.nl voor meer informatie!

 • Cliëntervaringsonderzoek Bijeen Heusden

  8 september 2023

  Ieder jaar wordt onderzocht hoe tevreden cliënten van Bijeen Heusden zijn over de dienstverlening.  Ook nu blijkt weer dat inwoners, die zorg of ondersteuning nodig hebben van Bijeen Heusden, erg tevreden zijn over de dienstverlening en de kwaliteit van de ondersteuning.

 • Samen aan tafel tijdens Wereld Alzheimer Dag

  17 augustus 2023

  Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en daarom organiseren we in september verschillende activiteiten voor inwoners die met dementie te maken hebben of graag meer over dementie willen weten! Lees snel verder...

 • Koken met Kinderen terug in Buurthuis de Schakel

  25 mei 2023

  Vanaf afgelopen januari is buurthuis de Schakel tweemaal per maand op de vrijdagavond omgetoverd tot een bijzonder en sociaal restaurant. Dit restaurant dat volledig draait op een hobby-kok met de hulp van kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar opend haar deuren voor ouderen in Oudheusden en Heusden vesting. Ouderen die veelal om wat aandacht verlegen zitten.   

 • Zorgkrant 2023

  15 mei 2023

  De zorgkrant 2023 is uitgebracht! In de krant lees je inspirerende verhalen van vrijwilligers en het zorgaanbod in gemeente Heusden.

 • Jongerenruimte De Korf geopend

  13 maart 2023

  Vrijdag 3 maart is onder grote belangstelling de jongerenruimte in buurthuis De Korf geopend. Wethouder Jeroen van den Bosch opende onder toezicht van jongeren en buurtbewoners officieel deze nieuwe plek voor de jongeren uit Vlijmen.

 • Eerste Meedenkers in Heusden ontvangen Diploma

  17 februari 2023

  Om mensen te helpen hun zorgvraag concreet te maken en op zoek te gaan naar oplossingen zet gemeente Heusden Meedenkers in. Dit zijn vrijwilligers die onafhankelijk meekijken met mensen die daar behoefte aan hebben. Op dinsdag 14 februari ontving de eerste groep van vijf vrijwilligers hun diploma uit handen van wethouder Peter van Steen in buurthuis De Stulp, Drunen. Hiermee is het project ‘Meedenkers’ officieel van start gegaan in de gemeente Heusden.

 • Meer bewegen voor ouderen

  6 februari 2023

  Wist je dat beweging je vitaal en in balans houdt bij het ouder worden? In Heusden worden op verschillende locaties voor ieder niveau beweeglessen georganiseerd. De lessen zijn gericht op het soepel houden van lichaam en geest, hoe jong of oud je ook bent.

 • Help een ander en jezelf

  30 december 2022

  Zoek je een waardevolle invulling van je (vrije) tijd? Denk eens aan vrijwilligerswerk. Je helpt hiermee een ander, maar vooral ook jezelf! Een klein gebaar maakt een groot verschil!

 • Nieuwe contracten jeugdhulp, begeleiding, beschermd wonen en dagbesteding

  4 november 2022

  Op 1 januari 2023 gaan nieuwe contracten in voor jeugdhulp, Wmo-begeleiding, Wmo-beschermd wonen en dagbesteding. Hiermee bieden we inwoners goede zorg en ondersteuning die toegankelijk is voor wie die zorg nodig heeft en die betaalbaar is en blijft voor de gemeenten.