Nieuwsoverzicht

 • Spelletjesavond voor jonge mantelzorgers

  27 mei 2021

  Wist je dat een kwart van de jongeren opgroeit met zorgen? Zij zijn jonge mantelzorger. Dit betekent dat zij een groot deel van hun (vrije) tijd besteden aan het verzorgen van een naaste: hun ouders, broer, zus of een ander familielid. Voor hen heel vanzelfsprekend, maar dat is het niet!

 • Buurtbemiddeling Heusden ook in coronatijd zeer succesvol

  27 mei 2021

  Buurtbemiddeling Heusden was het afgelopen jaar een groot succes in de gemeente Heusden. In 2020 werd een recordaantal van 73 casussen aangemeld, waarvan 83% positief is afgesloten. Dit is ruim boven het landelijk gemiddelde van 71%. Buurtbemiddeling Heusden wordt in de gemeente Heusden uitgevoerd door Bijeen Heusden.

 • Bijeenkomst over echtscheiding succesvol in Heusden

  25 mei 2021

  Op woensdag 19 mei kwamen meer dan 100 deelnemers uit onderwijs, hulpverlening en gemeente samen op de online bijeenkomst 'echtscheiding', georganiseerd door het platform Als je uit elkaar gaat. Inzet was om samen te kijken hoe we kinderen bij een scheiding zo goed mogelijk helpen en welk aanbod er voor ouders is om ze te helpen bij hun begeleidingsvragen.

 • Nieuwe activiteit voor 55-plussers in Drunen

  20 mei 2021

  Vindt u - als alleenstaande 55-plusser - lastig aansluiting bij bestaande groepen in Drunen en zoekt u naar verdieping in uw sociale leven? Kom op 15 juni naar de nieuwe ontmoetingsactiviteit De Tafel van Erasmus.

 • GGD organiseert webinars met tips

  3 mei 2021

  In de maand mei organiseert GGD Hart voor Brabant een aantal interessante webinars vol met tips voor volwassenen en ouders met kinderen op de basisschool in groep 6,7 of 8 en het voortgezet onderwijs.

 • Bijeen-collega's de straat op in Elshout

  17 maart 2021

  Dinsdag 16 maart ging een groep Bijeen-medewerkers de straten van Elshout op om te peilen hoe het met de bewoners gaat. Houdt iedereen het nog vol? Lopen mensen ergens tegenaan en is er behoefte aan ondersteuning? Ook werd er gevraagd of er mensen zijn die juist een helpende hand willen bíeden. De actie van Bijeen werd door alle Elshoutenaren enorm gewaardeerd. Duidelijk was dat veel mensen behoefte hadden aan een luisterend oor. Dat boden de Bijeen-medewerkers natuurlijk! 

 • ALAAF-speurtocht groot succes

  11 maart 2021

  In de carnavalsvakantie 2021 heeft Buurthuis de Mand een speurtocht door de Vliedberg georganiseerd voor kinderen van de basisschoolleeftijd. De kinderen kwamen met een tas met wat lekkers daarbij langs alle speeltuintjes en vonden platen achter de ramen om een rebus mee op te lossen. Het antwoord was: laat het schitteren en ben er volgend jaar weer bij!

 • Werkbezoek CDA'er René Peters aan Heusden

  1 maart 2021

  Vrijdag 26 februari deed CDA-Tweede Kamerlid René Peters Heusden aan met een werkbezoek. Als verantwoordelijke voor jeugd(zorg) ging hij in gesprek met jongerenwerker Pieter Verhagen en jongerenambassadeur Achraf Ellouatassi.

 • Cliënten wederom tevreden over Bijeen

  12 februari 2021

  De mensen van Bijeen doen hun uiterste best om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen bij hun behoefte aan zorg of ondersteuning. Ieder jaar onderzoeken we daarom de ervaringen van cliënten binnen Wmo. Ook dit jaar komt Bijeen weer goed voor de dag! Klik op de titel om het hele artikel te lezen.

 • E-learning Mantelzorg in Balans

  9 februari 2021

  Als mantelzorger zorg je voor een naaste die ziek is of een beperking heeft. Dat doe je met liefde en toewijding. Maar denk je er ook aan dat je zélf gezond en in balans blijft? Die balans is vaak lastig te vinden, en daarom biedt Bijeen een gratis e-learning speciaal voor mantelzorgers aan. Een e-learning is een online cursus, eventueel aangevuld met online bijeenkomsten.