Nieuwsoverzicht

 • Kom Erbij in Heusden! Klein gebaar, groot verschil.

  4 oktober 2021

  Op donderdag 30 september trapte wethouder Peter van Steen de Maand van de Ontmoeting af op de markt in Vlijmen en in de vesting (en 1 oktober in Drunen). Tijdens de maand van de ontmoeting lanceren we ook de campagne ‘Kom Erbij!’.

 • Help jij als vrijwilliger mee de onderwijskansen van jonge kinderen te vergroten?

  20 september 2021

  Bijeen levert met het project gezinsondersteuning al jaren een bijdrage aan VVE (Voor en Vroegschoolse Educatie). Met dit project worden jonge kinderen tot 4 jaar in de gezinssituatie in samenwerking met hun ouders ondersteund in hun ontwikkeling. De ondersteuning vindt plaats door een groep enthousiaste en betrokken vrijwilligers die bij de gezinnen thuiskomt. Bijeen is voor dit bijzondere project op zoek naar nieuwe, enthousiaste vrijwilligers.

 • Coalitie Kom Erbij Heusden

  22 juli 2021

  Eenzaamheid is een probleem waar ook inwoners uit de gemeente Heusden steeds vaker mee te maken hebben. Het plan van wethouder Van Steen? Alle organisaties in Heusden laten samenwerken om eenzaamheid samen te bestrijden én voorkomen. De Coalitie tegen Eenzaamheid is het resultaat van dit gemeentelijk initiatief. De Coalitie gaat vanaf september 2021 door het leven als de ‘Coalitie Kom Erbij Heusden’.

 • Long COVID-café Heusden

  29 juni 2021

  Heeft u na (langer geleden) corona te hebben gehad nog steeds last van klachten als vermoeidheid, concentratieverlies en kortademigheid? Grote kans dat u last heeft van long COVID. Heel vervelend! Bijeen organiseert een lotgenotenplatform voor mensen in de gemeente Heusden die kampen met long COVID-klachten. Het long COVID-café Heusden is een plek waar mensen met langdurige klachten een plek krijgen om met gelijken ervaringen te delen.

 • Buurtbemiddeling Heusden ook in coronatijd zeer succesvol

  27 mei 2021

  Buurtbemiddeling Heusden was het afgelopen jaar een groot succes in de gemeente Heusden. In 2020 werd een recordaantal van 73 casussen aangemeld, waarvan 83% positief is afgesloten. Dit is ruim boven het landelijk gemiddelde van 71%. Buurtbemiddeling Heusden wordt in de gemeente Heusden uitgevoerd door Bijeen Heusden.

 • Bijeen biedt creatieve workshops bij omgaan met rouw en verlies

  26 januari 2021

  Iedereen krijgt in het leven te maken met rouw en verlies. In deze tijd komt het helaas vaker voor dat mensen iemand verliezen of dat het leven ingrijpend verandert. Misschien heb je voor iemand gezorgd tot het einde van diens leven, of is een afscheid abrupt geweest. Bijeen Heusden vindt het belangrijk dat mensen elkaar kunnen ontmoeten om met deze ervaringen bezig te zijn.

 • Succesvolle start Samen Oplopen in gemeente Heusden

  25 januari 2021

  Sinds kort is Samen Oplopen actief in de gemeente Heusden: vrijwilligers van Bijeen ondersteunen gezinnen met kinderen tot 23 jaar die hulp kunnen gebruiken bij allerlei dagelijkse situaties. Vlak voor de jaarwisseling was de eerste koppeling tussen gezin en vrijwilliger, koppeling twee volgde snel. Als alles goed verloopt, volgen er binnenkort nog vier koppelingen.

 • Gedupeerd door kinderopvangtoeslag affaire

  21 januari 2021

  Woon jij in de gemeente Heusden en ben je gedupeerd door de kinderopvangtoeslag-affaire van de Belastingdienst? De Belastingdienst gaat ouders die in de problemen zijn gekomen compenseren. Maar de financiële compensatie is niet altijd genoeg om de problemen op te lossen. Heb jij hulp of ondersteuning nodig bij ontstane problemen? Neem dan contact op met Bijeen.

 • Een dag uit het leven van een maatschappelijk werker van Bijeen

  10 december 2020

  Binnen Bijeen is Angela van Hest actief als maatschappelijk werker. Al ruim zes jaar lang is Valerie een van haar cliënten: een moedige dame die veel heeft meegemaakt en in het maatschappelijk werk van Bijeen een lichtpunt zag. Angela en Valerie sluiten binnenkort hun hulpverleningstraject af. Wat is er in tussentijd gebeurd?

 • Nieuw spreekuur geldzaken en formulieren

  29 september 2020

  Op maandag 28 september opende wethouder Thom Blankers het nieuwe spreekuur Geldzaken & Formulieren. Vanaf nu is het spreekuur elke week ook in de bibliotheek van Drunen.