• Zoek uw activiteit

  Op deze plek kunt u zoeken naar een leuke of leerzame activiteit waaraan u kunt deelnemen. Van gezellig samen koffie drinken of creatief kaarten maken tot samen bewegen of een interessante workshop of bijeenkomst. Ook alle spreekuren van Bijeen en partners zijn hier te vinden.

   

 • Vrijwilligersplatform Heusdenvoorelkaar is online!

  Vraag en aanbod voor vrijwilligerswerk en burenhulp in de gemeente Heusden zijn nu overzichtelijk op één locatie beschikbaar! Op www.heusdenvoorelkaar.nl kun je makkelijk en snel leuke vrijwilligersklussen vinden of hulp vragen.

  • Een nieuw hoofdstuk dankzij Bijeen Heusden

   Vera heeft in haar leven al wat meegemaakt. Een van haar kleinkinderen stierf aan wiegendood, ze kreeg ze een pittige beroerte, ze had geen goed huwelijk en besloot te scheiden. Op een plek, ver weg van waar ze woonde, kon ze opnieuw beginnen: in Drunen. Dankzij lieve dorpsbewoners, haar vrijwilligerswerk en de hulp van een maatschappelijk werker van Bijeen heeft ze haar leven weer op de rit.

   "Ik raakte mijn huis kwijt en moest opnieuw beginnen"

   Als maatschappelijk werker bij Bijeen kom ik met veel verschillende mensen in contact. Soms hebben ze maar even hulp nodig, soms wat langer. Vaak is het wel belangrijk dat je snel beschikbaar bent. Zo kwam ik laatst in contact met een meneer die na lange tijd dakloos te zijn geweest, een woning toegewezen kreeg. Hij zou de woning alleen krijgen als we hem ook zouden helpen vanuit Bijeen, waardoor het van belang was dat ik hem meteen te woord stond. Een gesprek tussen maatschappelijk werker Geertje en een van haar cliënten.  

   De wijkwinkel is er voor iedereen

   Wijkwinkels: de gemeente Heusden telt er drie. Anders dan de naam doet vermoeden, wordt er niets verkocht en zijn ze niet alleen voor de wijk. Om de samenwerking tussen instanties te verbeteren, is in Heusden gekozen voor het dichterbij elkaar brengen van maatschappelijk werk, ouderenwerk, welzijnswerk en andere partijen die zich bezighouden met hulp- en dienstverlening van inwoners. Het resultaat? Drie zogenoemde wijkwinkels.

   Voorleesoma Ellie groot succes op De Duinsprong

   Julia Gavrilenko is sociaal werker bij Bijeen Heusden. Ze is coördinator en projectleider van Met Elkaar, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen iets gezelligs kunnen doen, zoals handwerken, een spelletje spelen of gewoon samen koffiedrinken. Deze bijeenkomsten worden op vijf locaties in de gemeente Heusden georganiseerd. Voor velen is dit een prettige manier om invulling aan hun dag te geven. “Iedereen is welkom”, vertelt Julia enthousiast. “Of je nu slecht ter been, slechtziend, slechthorend, of kerngezond bent. We zijn er voor iedereen die behoefte heeft aan sociaal contact.” Zowel bezoekers als vrijwilligers maken het project Met Elkaar mogelijk.

   Jongerenwerker Pieter heeft de leukste baan die er is

   Pieter Verhagen is heel duidelijk over zijn baan als jongerenwerker bij R-Newt, onderdeel van Bijeen: “Het is geen roeping, maar iets wat je van nature hebt.” Samen met twee collega’s onderhoudt hij contact met jongeren in de gemeente Heusden. Alle drie hebben ze een eigen werkgebied. Pieter is vooral werkzaam in Drunen.

   Niet alleen het gezicht, maar ook het hart van het buurthuis

   Als kind was ze aanwezig bij de opening van het eerste buurthuis de Mand, bezocht ze samen met haar ouders diverse activiteiten en werd ze later vaste bezoekster van de disco-avonden. Annelies Meijer, zakelijk leider van buurthuis de Mand, heeft een lange historie met het buurthuis en met het sociale werkterrein. Tot op het heden zet zij zich in voor het buurthuis.

   Geweld stopt niet vanzelf

   Huiselijk geweld komt overal voor, helaas ook in Heusden. Als maatschappelijk werker zet Geertje zich in om het geweld te stoppen en naar oplossingen te zoeken. Soms kunnen mensen voor veiligheid zorgen in hun relatie, soms is dat niet haalbaar. Dat is vaak een zoektocht. Ook deze cliënte werd slachtoffer, zij vertelt anoniem haar verhaal.

   Buurmannen helpen bij belastingvragen

   Stel: je buurman geeft als vrijwilliger advies omtrent belastingvragen. Jij bent net met pensioen en hebt altijd als belastingadviseur gewerkt. Dan wil je natuurlijk niet achterblijven! Jan en Piet zijn belastingvrijwilligers. Ze helpen mensen met allerlei belastingvragen en vragen over toeslagen in de gemeente Heusden.

   Help, mijn partner is autistisch

   Binnen Bijeen Heusden is Hans Verberne actief als clientondersteuner. Hij ondersteunt onder anderen Jan en Ans, een echtpaar dat voor de nodige uitdagingen heeft gestaan vanwege Jan zijn autisme. En dat heeft geholpen. Ans: “We zijn heel blij met de manier waarop Hans ons geholpen heeft problemen te overwinnen.”

   Harry Elshout is vervoers-, boodschappen- én administratievrijwilliger

   Een keer per week trekt Harry er samen met een mevrouw die afhankelijk is van een rolstoel op uit om boodschappen te doen. Hierbij fungeert hij als een soort personal shopper: hij pakt spullen uit de rekken, legt ze in het karretje, zet ze op de loopband en pakt ze weer in.