Overzicht succesverhalen

 • Buurtbemiddeling helpt én werkt

  14 december 2021

  Vrijwel wekelijks is er wel een programma op tv waarin bekende Nederlanders conflicten tussen buren oplossen, of een poging doen. In deze gevallen moet vaak een van de twee partijen zich aanpassen. Buurtbemiddeling Heusden doet het anders! Wij zijn niet op zoek naar wie de waarheid vertelt en kiezen geen partij. Met onze hulp gaan we sámen op zoek naar een oplossing voor iedereen. Want wist u dat eigen bedachte oplossingen vaak het best werken en het meest duurzaam zijn?

 • "We waren nog steeds bang, ook al waren we in een veilig land"

  12 oktober 2021

  In onze samenleving zijn veel mensen met een migratieachtergrond. Vaak hebben zij directe familie verloren, verschrikkelijke dingen gezien en zijn ze zelf in levensgevaar geweest. Ook deze familie heeft dit meegemaakt. Hun vluchtverhaal stond nog op het netvlies toen zij zich in een huurhuis in de gemeente Heusden vestigden. Ze doen anoniem hun verhaal aan een maatschappelijk werker van Bijeen.

 • Elke dag weer wijkdynamiek in Oudheusden

  23 september 2021

  Vlak onder het pittoreske vestingstadje Heusden ligt Oudheusden, een dorp met +/ 3000 inwoners dat onder meer bestaat uit arbeiderswoningen van de voormalige arbeiders van omringende fabrieken. In Oudheusden spelen sociale problemen als eenzaamheid, armoede en werkloosheid. Deze aandachtswijk is het werkgebied van maatschappelijk werker Andrea Harmsen en sociaal werker/mantelzorgconsulent Dimphy Habraken, beide werkzaam bij Bijeen.

 • Een nieuw hoofdstuk dankzij Bijeen Heusden

  19 juli 2021

  Vera heeft in haar leven al wat meegemaakt. Een van haar kleinkinderen stierf aan wiegendood, ze kreeg ze een pittige beroerte, ze had geen goed huwelijk en besloot te scheiden. Op een plek, ver weg van waar ze woonde, kon ze opnieuw beginnen: in Drunen. Dankzij lieve dorpsbewoners, haar vrijwilligerswerk en de hulp van een maatschappelijk werker van Bijeen heeft ze haar leven weer op de rit.

 • "Ik raakte mijn huis kwijt en moest opnieuw beginnen"

  12 juli 2021

  Als maatschappelijk werker bij Bijeen kom ik met veel verschillende mensen in contact. Soms hebben ze maar even hulp nodig, soms wat langer. Vaak is het wel belangrijk dat je snel beschikbaar bent. Zo kwam ik laatst in contact met een meneer die na lange tijd dakloos te zijn geweest, een woning toegewezen kreeg. Hij zou de woning alleen krijgen als we hem ook zouden helpen vanuit Bijeen, waardoor het van belang was dat ik hem meteen te woord stond. Een gesprek tussen maatschappelijk werker Geertje en een van haar cliënten.  

 • De wijkwinkel is er voor iedereen

  8 juni 2021

  Wijkwinkels: de gemeente Heusden telt er drie. Anders dan de naam doet vermoeden, wordt er niets verkocht en zijn ze niet alleen voor de wijk. Om de samenwerking tussen instanties te verbeteren, is in Heusden gekozen voor het dichterbij elkaar brengen van maatschappelijk werk, ouderenwerk, welzijnswerk en andere partijen die zich bezighouden met hulp- en dienstverlening van inwoners. Het resultaat? Drie zogenoemde wijkwinkels.

 • Voorleesoma Ellie groot succes op De Duinsprong

  17 mei 2021

  Julia Gavrilenko is sociaal werker bij Bijeen Heusden. Ze is coördinator en projectleider van Met Elkaar, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen iets gezelligs kunnen doen, zoals handwerken, een spelletje spelen of gewoon samen koffiedrinken. Deze bijeenkomsten worden op vijf locaties in de gemeente Heusden georganiseerd. Voor velen is dit een prettige manier om invulling aan hun dag te geven. “Iedereen is welkom”, vertelt Julia enthousiast. “Of je nu slecht ter been, slechtziend, slechthorend, of kerngezond bent. We zijn er voor iedereen die behoefte heeft aan sociaal contact.” Zowel bezoekers als vrijwilligers maken het project Met Elkaar mogelijk.

 • Jongerenwerker Pieter heeft de leukste baan die er is

  29 april 2021

  Pieter Verhagen is heel duidelijk over zijn baan als jongerenwerker bij R-Newt, onderdeel van Bijeen: “Het is geen roeping, maar iets wat je van nature hebt.” Samen met twee collega’s onderhoudt hij contact met jongeren in de gemeente Heusden. Alle drie hebben ze een eigen werkgebied. Pieter is vooral werkzaam in Drunen.

 • Niet alleen het gezicht, maar ook het hart van het buurthuis

  15 maart 2021

  Als kind was ze aanwezig bij de opening van het eerste buurthuis de Mand, bezocht ze samen met haar ouders diverse activiteiten en werd ze later vaste bezoekster van de disco-avonden. Annelies Meijer, zakelijk leider van buurthuis de Mand, heeft een lange historie met het buurthuis en met het sociale werkterrein. Tot op het heden zet zij zich in voor het buurthuis.

 • Geweld stopt niet vanzelf

  15 maart 2021

  Huiselijk geweld komt overal voor, helaas ook in Heusden. Als maatschappelijk werker zet Geertje zich in om het geweld te stoppen en naar oplossingen te zoeken. Soms kunnen mensen voor veiligheid zorgen in hun relatie, soms is dat niet haalbaar. Dat is vaak een zoektocht. Ook deze cliënte werd slachtoffer, zij vertelt anoniem haar verhaal.