Overzicht succesverhalen

 • Niet alleen het gezicht, maar ook het hart van het buurthuis

  15 maart 2021

  Als kind was ze aanwezig bij de opening van het eerste buurthuis de Mand, bezocht ze samen met haar ouders diverse activiteiten en werd ze later vaste bezoekster van de disco-avonden. Annelies Meijer, zakelijk leider van buurthuis de Mand, heeft een lange historie met het buurthuis en met het sociale werkterrein. Tot op het heden zet zij zich in voor het buurthuis.

 • Geweld stopt niet vanzelf

  15 maart 2021

  Huiselijk geweld komt overal voor, helaas ook in Heusden. Als maatschappelijk werker zet Geertje zich in om het geweld te stoppen en naar oplossingen te zoeken. Soms kunnen mensen voor veiligheid zorgen in hun relatie, soms is dat niet haalbaar. Dat is vaak een zoektocht. Ook deze cliënte werd slachtoffer, zij vertelt anoniem haar verhaal.

 • Buurmannen helpen bij belastingvragen

  2 maart 2021

  Stel: je buurman geeft als vrijwilliger advies omtrent belastingvragen. Jij bent net met pensioen en hebt altijd als belastingadviseur gewerkt. Dan wil je natuurlijk niet achterblijven! Jan en Piet zijn belastingvrijwilligers. Ze helpen mensen met allerlei belastingvragen en vragen over toeslagen in de gemeente Heusden.

 • Help, mijn partner is autistisch

  12 februari 2021

  Binnen Bijeen Heusden is Hans Verberne actief als clientondersteuner. Hij ondersteunt onder anderen Jan en Ans, een echtpaar dat voor de nodige uitdagingen heeft gestaan vanwege Jan zijn autisme. En dat heeft geholpen. Ans: “We zijn heel blij met de manier waarop Hans ons geholpen heeft problemen te overwinnen.”

 • Harry Elshout is vervoers-, boodschappen- én administratievrijwilliger

  12 februari 2021

  Een keer per week trekt Harry er samen met een mevrouw die afhankelijk is van een rolstoel op uit om boodschappen te doen. Hierbij fungeert hij als een soort personal shopper: hij pakt spullen uit de rekken, legt ze in het karretje, zet ze op de loopband en pakt ze weer in.

 • Geslaagde re-integratie door goede samenwerking

  7 november 2018

  Eerst raak je je bedrijf kwijt en dan wordt er ook nog een ernstige ziekte bij je geconstateerd. Sommige mensen hebben wel heel erg veel pech. Het overkwam Joost uit Heusden begin 2017. Gelukkig ging het met de gezondheid al snel weer iets beter, maar zijn medische geschiedenis maakte wel dat Joost moeilijk aan nieuw werk kon komen. Bijna geen enkele ondernemer durfde het aan om Joost in dienst te nemen, omdat hij daarmee jarenlange kosten riskeerde als Joosts ziekte weer de kop op zou steken.

 • Wat mensen nog wel kunnen

  8 december 2017

  Als mensen geconfronteerd worden met een blijvende aandoening of beperking, gaat de aandacht al snel uit naar wat mensen níet meer kunnen. Logisch natuurlijk, want niet voor niets gebruiken we het woord ‘beperking’. Mensen zijn beperkt, omdat ze bepaalde dingen niet meer kunnen of niet meer op het niveau van vroeger.