Overzicht succesverhalen

 • Van laaggeletterde naar een krachtig mens

  19 september 2022

  Anna is een vrijwilliger in de gemeente Heusden en deelt met ons haar verhaal over laaggeletterdheid. Ze heeft tot haar 30ste niet de kans gekregen om aan haar taal en rekenen te werken. Toen de nood hoog werd zette ze zich over haar schaamte en angst heen om aan de slag te gaan met lezen, schrijven en rekenen. In dit verhaal vertelt ze waar ze vanaf haar jeugd tegenaan liep en waar haar kantelpunt geweest is. In verband met privacy hebben wij haar naam veranderd.

 • Ruimte voor verliesverwerking tijdens bijzondere groepswandeling

  5 april 2022

  Op 23 maart heeft de werkgroep Verlies en Rouw van Bijeen een mooie groepswandeling gemaakt. Het thema van de wandeling was ‘verliesverwerking’. Het is wetenschappelijk onderzocht en bewezen dat de natuur mensen kan helpen in tijden van stress en onzekerheid. De wandeling werd begeleid door een maatschappelijk werker en tevens wandelcoach.

 • Long COVID-café Heusen biedt gezelligheid en steun

  10 maart 2022

  Van een actief persoon tot een bijna invalide: dat is wat (long) COVID kan aanrichten. Het overkwam Katie de Waal, uit de gemeente Heusden. Tot januari 2021 werkte ze als docent, runde ze haar gezin, gaf ze twee keer per week dansles, ging ze paardrijden en verzorgde ze haar huisdieren. Totdat ze getroffen werd door corona. Ze was benauwd, vermoeid en had geen energie. Ze lag zes weken ziek op bed en na een half jaar was ze nog niet hersteld. Inmiddels, een jaar verder, kampt ze dagelijks met de nasleep van deze ziekte.

 • Steunpakketjes van het Armoedefonds rondbrengen

  8 maart 2022

  Via Bijeen kwam er een vraag bij maatschappelijker werker Geertje binnen: het Armoedefonds stelde enkele steunpakketjes beschikbaar voor ouderen. Of wij interesse hadden deze rond te brengen? Dat hadden we!

 • Iedereen laten meedoen door beweging

  7 maart 2022

  De gemeente Heusden heeft grote ambities als het gaat om het bestrijden en voorkomen van eenzaamheid onder haar inwoners. De vraag is alleen: hoe doe je dat? Sebastiaan Verweijen, buurtsport-coach bij Stichting de Schroef (onderdeel van Bijeen), heeft daar wel een idee over.

 • Buurtbemiddeling helpt én werkt

  14 december 2021

  Vrijwel wekelijks is er wel een programma op tv waarin bekende Nederlanders conflicten tussen buren oplossen, of een poging doen. In deze gevallen moet vaak een van de twee partijen zich aanpassen. Buurtbemiddeling Heusden doet het anders! Wij zijn niet op zoek naar wie de waarheid vertelt en kiezen geen partij. Met onze hulp gaan we sámen op zoek naar een oplossing voor iedereen. Want wist u dat eigen bedachte oplossingen vaak het best werken en het meest duurzaam zijn?

 • "We waren nog steeds bang, ook al waren we in een veilig land"

  12 oktober 2021

  In onze samenleving zijn veel mensen met een migratieachtergrond. Vaak hebben zij directe familie verloren, verschrikkelijke dingen gezien en zijn ze zelf in levensgevaar geweest. Ook deze familie heeft dit meegemaakt. Hun vluchtverhaal stond nog op het netvlies toen zij zich in een huurhuis in de gemeente Heusden vestigden. Ze doen anoniem hun verhaal aan een maatschappelijk werker van Bijeen.

 • Elke dag weer wijkdynamiek in Oudheusden

  23 september 2021

  Vlak onder het pittoreske vestingstadje Heusden ligt Oudheusden, een dorp met +/ 3000 inwoners dat onder meer bestaat uit arbeiderswoningen van de voormalige arbeiders van omringende fabrieken. In Oudheusden spelen sociale problemen als eenzaamheid, armoede en werkloosheid. Deze aandachtswijk is het werkgebied van maatschappelijk werker Andrea Harmsen en sociaal werker/mantelzorgconsulent Dimphy Habraken, beide werkzaam bij Bijeen.

 • Een nieuw hoofdstuk dankzij Bijeen Heusden

  19 juli 2021

  Vera heeft in haar leven al wat meegemaakt. Een van haar kleinkinderen stierf aan wiegendood, ze kreeg ze een pittige beroerte, ze had geen goed huwelijk en besloot te scheiden. Op een plek, ver weg van waar ze woonde, kon ze opnieuw beginnen: in Drunen. Dankzij lieve dorpsbewoners, haar vrijwilligerswerk en de hulp van een maatschappelijk werker van Bijeen heeft ze haar leven weer op de rit.

 • "Ik raakte mijn huis kwijt en moest opnieuw beginnen"

  12 juli 2021

  Als maatschappelijk werker bij Bijeen kom ik met veel verschillende mensen in contact. Soms hebben ze maar even hulp nodig, soms wat langer. Vaak is het wel belangrijk dat je snel beschikbaar bent. Zo kwam ik laatst in contact met een meneer die na lange tijd dakloos te zijn geweest, een woning toegewezen kreeg. Hij zou de woning alleen krijgen als we hem ook zouden helpen vanuit Bijeen, waardoor het van belang was dat ik hem meteen te woord stond. Een gesprek tussen maatschappelijk werker Geertje en een van haar cliënten.